Carinik je zaustavio mercedes sa sumnjivim bugarskim državljanima, a onda je našao metalni kofer

Autor: telegraf.rs

Hronika

02.09.2019

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrednost njegovog sadržaja procenjena je na 370.000 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com

Carinici su u saradnji sa policijom 30. avgusta, na ulaznoj strani prelaza Gradina, sprečili pokušaj krijumčarenja 26 boksova cigareta sa bugarskim akciznim markicama i preko 300 grama zlatnog nakita.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao "mercedes sprinter" bugarskih registarskih oznaka, kojim su iz Bugarske ka Nemačkoj putovala dvojica bugarskih državljana.

U razgovoru sa carinskim službenicima i vozač i suvozač su rekli da nemaju ništa da prijave, sem ličnih stvari i jednog boksa cigareta.

Međutim, detaljnim pregledom automobila, carinici su najpre ispod suvozačevog sedišta pronašli 10 boksova cigatreta "marlboro red", a potom i u nekoliko torbi sa prtljagom, među garderobom, još 16 boksova cigareta "marlboro tač".

Ispostavilo se da to nije sve, jer je kod suvozača u ručnoj torbi pronađen i metalni kofer sa više od 300 grama neprijavljenog zlatnog nakita, narukvica, orglica, prstenja i dukata, čija je vrednost procenjena na oko 370.000 dinara.

Krijumčarene cigarete i zlato oduzeti su u hitnom postupku sprovedenim pred nadležnim sudom, a bugarski državljani su, kako nezvanično saznajemo, i novčano kažnjeni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading