Tatjanin suprug očajan: Nemaju pojma kako mi je žena umrla na porođaju, a bila je zdrava

Autor: novosti.rs

Hronika

02.09.2019

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smrt Tatjane Ilkić (39), iz Majdanpeka, koja je preminula u subotu ujutru na operacionom stolu u Opštoj bolnici u Majdanpeku prilikom porođaja i dalje se vodi kao - misterija.

RepublikaFoto: facebook.com
Tatjana I. i Željko Petrović

- Lekari i dalje ne znaju pravi razlog zbog kojeg je moja supruga preminula - kazao je Željko Petrović (52), Tatjanin suprug. - Kada sam ih pitao kada ću dobiti odgovor na pitanje kako mi je žena, pored tri lekara, preminula na operacionom stolu, rečeno mi je da će sve biti poznato danas, 1. septembra, nakon obdukcije.

Željko kaže da je neverovatno da od troje specijalista niko nema čak ni pretpostavku kako mu je supruga preminula.

- Ako je moja supruga tražila da se porođaj obavi carskim rezom, jer je u rizičnim godinama, ne znam zašto su je uopšte porađali prirodnim putem - još je u šoku Petrović. - Pokušavam da se saberem i svu pažnju usmerim ka sinu Veljku, koga mi je supruga, pre nego što je preminula, donela na svet.

Po rečima sagovornika, "prosto je neverovatno da u Opštoj bolnici u Majdanpeku radi samo jedan ginekolog".

- Više puta sam u gradu čuo polemike i tvrdnje da nije pitanje da li će se neka tragedija na Odeljenju ginekologije u Opštoj bolnici u Majdanpeku desiti, već da je to samo pitanje trenutka - kaže Petrović. - Znam da je bilo reči o tome da se to Odeljenje preuredi u stacionar, a da se porodilje šalju na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice u Boru. Sada vidim da je taj predlog i te kako imao smisla.

Petrović kaže da ne želi ni u koga da upire prst dok se ne okonča obdukcija, ali i dodaje da mu je neverovatno da se ovakvi slučajevi dešavaju u 21. veku i da niko od nadležnih ne zna kako je došlo do smrti porodilje.

- Meni je internitsta kazao da su Tatjanu reanimirali dva časa - dodaje Željko. - S druge strane, ginekolog mi je kazao da je taj postupak trajao nešto duže od sat vremena. Ko od njih dvojice ne govori istinu? Meni suprugu niko ne može da vrati, ali da li će neko odgovarati za njenu smrt ili da li će se, makar, ustaniviti kako je došlo do toga da premine na operacionom stolu usred bolnice?

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading