Majdanpek zavijen u crno: Trudnica umrla na porođaju, beba zdrava

Autor: Tanjug

Hronika

01.09.2019

07:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tatjana I. (39), iz Majdanpeka, preminula je juče u ranim jutarnjim satima u majdanpečkoj bolnici tokom porođaja.

RepublikaFoto: facebook.com
Tajana I. sa suprugom Željkom

Muško dete je, srećom, ostalo živo, a još uvek nisu poznate okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

- Odveo sam suprugu u bolnicu jer mi je rekla da ima kontrakcije - kroz suze priča Tatjanin suprug Željko. - Oko 3.20 sam čuo plač deteta i video kako mi sina odvode u drugu prostoriju porodilišta. Ali, odmah sam posumnjao da sa Tanjom nešto nije u redu.

Željko, koji je sve vreme, kako nam kaže, bio na Odeljenju ginekologije, ukazuje da je čuo "kako se njegova supruga žali na bolove".

- Video sam kako u porođajnu salu utrčava medicinsko osoblje - kroz suze će Željko. - Nosili su i boce sa krvlju.

MUK

Lekari, ali ni uprava majdanpečke bolnice zasad se ne oglašavaju. Niko tokom jučerašnjeg dana nije želeo da komentariše ovaj tragični slučaj.

Po Željkovim rečima, medicinsko osoblje mu je kazalo da je njegova supruga imala problem sa posteljicom, što je izazvalo obilno krvarenje.

- Rekli su mi da je masovno krvarenje tipično za žene koje se porađaju u poznijim godinama - jedva govori Željko. - Znam samo da je moja supruga tražila da je, upravo zbog godina, porode carskim rezom, ali još ne znam šta se zapravo desilo, zbog čega sam i tražio da se uradi obdukcija.

Tanja je, inače, po terminu trebalo da se porodi 12. septembra. Na svet je donela zdravog dečaka - Veljka, teškog 3,8 kilograma. Nije, nažalost, dočekala da vidi kako će da odrasta. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading