VEO MISTERIJE: Srpski kamiondžija nestao u Rusiji sa robom vrednom 30.000 €!

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

14.09.2017

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Vučićević (49) iz Kragujevca nestao u Rusiji sa kamionom jedne srpske firme. U njemu je vozio tovar, odnosno gume vredne 30.000 evra. Ruska policija je mislila da je otet i ubijen, sve dok se juče nije pojavila informacija da je negde u Belorusiji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ruske vlasti su mislile da je Željko Vučićević (49) iz Kragujevca otet i ubijen

U međuvremenu, u garaži jednog ruskog auto-prevoznika pronađena je Vučićevićeva prikolica sa gumama, zbog čega se sumnja da je srpski kamiondžija fingirao svoj nestanak kako bi u međuvremenu mogao da preproda gume preduzeća za koje je radio.

- Vozač kamiona, zaposlen u jednoj srpskoj firmi, u junu je otišao u grad Jaroslavlj severoistočno od Moskve, kako bi u prikolicu natovario automobilske gume vredne 30.000 evra i prevezao ih u Srbiju. Kada je preuzeo robu, javio se svojim poslodavcima da kreće ka Srbiji i od tada mu se gubi svaki trag. Njegov nestanak je odmah prijavljen, a policija je pokrenula istragu i vrlo brzo pronašla srpski kamion na autoputu u blizini grada Muroma. Međutim, od vozača nije bilo ni traga ni glasa, baš kao ni prikolice sa gumama, koja je otkačena od kamiona i odvezena u nepoznatom pravcu.Policajci su bili uvereni da je u pitanju klasičan primer pljačke, otmice i verovatno ubistva, pa su se usredsredili na pronalazak tela srpskog kamiondžije - pišu ruski mediji i dodaju da su se potom, pre nekoliko dana, pojavile informacije koje su u potpunosti preokrenule tok istrage.

Slučaj obavijem potpunom misterijom, jer nije poznato ni pod kojim okolnostima je nestao, ni gde se krio skoro četiri meseca

POJAVIO SE U BELORUSIJI

Najpre je pre nekoliko dana prikolica sa gumama koja pripada kamionu nađenom na putu kod grada Muroma otkrivena u garaži jednog ruskog auto-prevozika. Konačno, juče se pojavila informacija i da se srpski kamiondžija javio negde iz Belorusije, da je živ i zdrav, ali da se ne zna gde se tačno nalazi. Ruska policija sada sumnja da je on preprodao gume i da je fingirao svoj nestanak kako bi sve to zataškao. Ipak, detalji ovog slučaja još se rekonstruišu, jer je sve i dalje pod velom potpune misterije. Kamion sa prikolicom i gumama vraćen je u Srbiju firmi kojoj pripada, a protiv srpskog kamiondžije će biti podneta krivična prijava i to je jedino što je zasad izvesno u ovom slučaju.

Ljudi koji poslovno sarađuju sa Željkom Vučićevićem su rekli da se ovaj 49-godišnji Kragujevčanin čudno ponašao i dok je radio za prethodne firme.

- Ovo nije prvi put da je Vučićević nestao sa kamionom i tovarom firme za koju je radio. Jednom je tako iščezao sa kamionom punim bakra, za koji se sumnja da ga je kasnije preprodao nekoj firmi iz Užica. Međutim, nikad nije procesuiran ni za jedno krivično delo, tako da je potpuno nejasno da li se ovde radi o krađi ili o nečemu drugome. Prema informacijama koje imamo, on se javio negde iz Belorusije, ali niko ne zna ni kako je tamo dospeo, ni gde se krio još od juna - rekao nam je Vučićevićev kolega iz firme koji je insistirao na tome da mu ne objavljujemo ime.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading