Monstrum koji je ubio bebu i suprugu ima NEVEROVATNO OPRAVDANJE!

Autor: blic.rs

Hronika

14.09.2017

05:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Arpadu Sabu, optuženom da je prošle godine ubio svoju četvoromesečnu ćerku Nikolinu i suprugu Slavicu, nastavljeno je juče razmatranjem toga koliko je ubica bio pijan!

RepublikaFoto: pixabay.com
Monstrum Arpad Sabo ubio i bebu i suprugu/Foto: Ilustracija

Ubica supruge i bebe želi da dobije manju kaznu, a jedna od strategija je i da dokaže da je bio pijan?! Zbog svirepog ubistva sudi mu se za teško ubistvo za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Suđenje monstrumu nastavljeno je u novosadskom Višem sudu svedočenjem Lazara Petrića, koji je živeo u stanu pored Arpada i Slavice u kući u Veterniku, a svedočio je i veštak sudske medicine Radenko Buković.

Veštak Buković je rekao da ostaje pri nalazu o povredama i načinu na koje su one nanete, a govorio je o vremenu smrti Nikoline i Slavice i kazao da se ona mogla desiti od osam do 40 sati od kada su nađena tela.

Odgovarajući na pitanja o Sabovom stanju, on je rekao da je merenjem alkohola u krvi i urinu utvrđeno da je nivo alkohola kod Saba bio izuzetno mali i da se ne može tvrditi da potiče od alkoholnih pića. Ipak, njemu je krv na analizu uzeta dva puta, ali tek nakon hapšenja koje se dogodilo dan nakon ubistva.

Odgovarajući na pitanja Sabovog advokata, Vuković je rekao da se može drugačije odrediti da li je Sabo bio pijan.

Utvrđivanje nivoa alkohola u krvi

- Količina alkohola se može utvrditi i ako on kaže koliko je, kada i čega popio uz podatke o telesnoj težini - rekao je veštak.

Buković je kazao i da je moguće da je Sabo izlučio alkohol iz svog organizma od vremena koje je navedeno kao vreme ubistva do vremena kada mu je uzeta krv nakon hapšenja.

Na suđenju je svedočio i Petrić koji je kazao da se družio sa bračnim parom, a kako je rekao, dopisivao i sa Arpadom i sa Nikolinom. Na pitanja Sabovog advokata, kazao je da su razmenjivali obične poruke i pozive na kafu.

Svedok se dopisivao sa Slavicom pred ubistvo

Petrić je odgovarajući na pitanja rekao da mu je Slavica jednom poslala poruku sadržine: „Komšo, od sada si i moj švaler, a ne samo komšija, hahaha“. On je rekao da je to shvatio kao šalu i da je, kada je nedugo nakon što je primio poruku krenuo na posao, Slavici rekao da se tako ne šali, a isto je kazao i Arpadu kog je potom sreo u dvorištu kuće.

On je rekao da je razmenio poruke sa Slavicom dan pre ubistva, te da se dogovarao da kod njih dođe na nedeljni ručak.

Bilo je predviđeno da se na suđenju sasluša i veštak koji bi govorio o urađenoj DNK analizi, ali se odbrana požalila da nije spremna za tog veštaka pošto on nije najavljen, pa će svedočiti na sledećem ročištu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading