(FOTO) Ovde je monstrum isplanirao masakr!

Autor:

Hronika

29.08.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davor Pernić (35) uhapšen zbog četvorostrukog ubistva na salašu Raje Kazimirovića u Jabukovcu noćima je kovao pakleni plan među četiri zida svoje sobe. Reporteri Srpskog telegrafa prvi su koji su posle policije zakoračili u nju!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/ST/Đ.KOJADINOVIĆ/Instagram/Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

Na prvi pogled ništa ne ukazuje da je tu, posle nemilosrdne likvidacije četvoro ljudi, spavao njihov ubica Davor Pernić. Na zidovima su posteri koje bi više odgovarali srednjoškolcu - motori, automobili, kamioni i scena iz filma "Titanik". Ipak, ono što bode oči, osim rusvaja koji je ostao za policajcima koji su tragali za dokazima, jeste futrola za pušku, koja uredno visi na zidu, i još jedna, bačena preko kreveta.

O njegovom dvostrukom životu govori i literatura koju je čitao - na radnom stolu ostalo je nekoliko časopisa Kalibar, specijalizovanog za oružje i municiju, koji je redovno čitao. Na počasnom mestu na zidu su i beretke, uspomene iz vojske, jedna zelena, jedna crvena.

Na stolu su ostale i kutije municije za vazdušnu pušku, a pažnju na krevet skretao nam je i paket iz prodavnice vojne opreme "Magnum".

Deda Radovan: Nemam pojma odakle mu to silno oružje

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ/ST/Đ.KOJADINOVIĆ/Instagram/Privatna arhiva
Deda i baba ubice

- Policija je odnela vazdušnu pušku i dijabole. Nemamo pojma odakle mu to silno oružje. Nekoliko puta su nam pretresali kuću, odneli su i Davorovu uniformu, kamuflažnu. Meni su odneli sve pare. Dobro, dali su mi potvrdu - priča nam Davorov deda Radovan.

Njegov otac Slaviša kaže da nikada nije ni posumnjao da je njegov sin u stanju da uradi tako nešto, pogotovo ljudima koje i ne zna.

- Bio je u 63. padobranskoj brigadi, posle je hteo da se aktivira kao profesionalni vojnik, ali su ga odbili jer je bio suviše star - ubeđen je Slaviša, dok na Fejsbuk profilu osumnjičenog Davora stoji da je bio u izviđačkoj četi u sastavu 211. oklopne brigade u Nišu. Da je Davor vodio dvostruki život, pokazuju i brojne slike u vojnoj uniformi na kojima se mirni auto-mehaničar predstavljao kao neki Rambo.

Auto-mehaničar

- Nije imao devojku, makar ne u Jabukovcu. Išao je u Negotin, kao i sva omladina. Davor je dobro dete, nije pio, nije pušio. Nije dozvoljavao ni da se puši u njegovom društvu - kaže otac Slaviša, čijim stopama je krenuo Davor i počeo da se bavi auto-mehaničarskim zanatom.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Slaviša Pernić

Kompleks Bonaparte

Po rečima kriminologa Zlatka Nikolića, Davor Pernić je emocionalno nezrela ličnost, najverovatnije nije psihički bolestan, ali je sociopata.

- On je bio svestan svega što je uradio, posledica i zabranjenosti dela. Moguće je da on pati od sindroma Bonaparte. To su ljudi koji žele da se pokažu velikim i moćnim po svaku cenu. On je želeo da bude mačo, iako je marginalac. On je želeo svima da pokaže da je snažan i jak i to je jedan od uzroka tragedije - kaže Zlatko Nikolić.

Na imanju ostao samo pas

RepublikaFoto: e-stock/D. MILENKOVIĆ
Na imanju Raje Kazimirovića ostao samo pas

Nenad Kazimirović, sin ubijenog Raje, odneo je sa imanja svu stoku i odvezao sve traktore i mehanizaciju. Jeziva slika pustoši ostala je na mestu gde su pobijeni Raja (72), njegova majka Dragica (93), Ljubinka Oprikić (76) i Dragana Jozeljić (53). Njihove svari su ostale razbacane po imanju. Jedino živo stvorenje je pas, zbog kojeg je Davor u prvom pokušaju pljačke pobegao sa imanja, a potom se vratio sa druge strane i izvršio pokolj. Pas i dalje, usamljen, leži na stepeništu gde je ubijena Dragica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading