Saslušana majka koja je ostavila bebu u kontejneru, sud joj odredio pritvor

Autor: tanjug.rs

Hronika

28.08.2019

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žarkovčanka Mirjana G. (33) danas je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznala da je svoju tek rođenu bebu u ponedeljak ostavila u kontejneru pored svog stana u Žarkovu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da joj se odredi pritvor.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ona je tužilaštvu iznela svoje razloge za takav postupak, a veštačenja koja treba da uslede pokazaće da li je i koliko bila svesna svojih postupaka.

Portparol tužilaštva Irena Bjeloš precizirala je za Tanjug da je tužilaštvo predložilo da se prema Mirjani G. odredi pritvor kako ne bi uticala na svedoke i zbog uznemirenja javnosti.

O predlogu treba da do kraja dana odluči sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu.

Mirjana G. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju deteta (član 114. stav 9) za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Foto: pixabay.com

Tokom istrage koja treba da usledi biće ispitani svedoci i obavljeno neuropsihijatrijsko veštačenje kao i veštačenja koje treba da utvrde kada je dete tačno rođeno i da li je majka bila u postporođajnoj depresiji.

Kako se sumnja, G.M. je dete rodila u stanu bez lekarske pomoći, a potom stavila u plastičnu kesu i ubacila u kontejner u blizini stana u naselju Žarkovo.

Bebu je u ponedeljak u plastičnoj kesi u kontejneru pronašao penzioner Slobodan Cvetković, dok je prema pisanju medija, šetao svog psa.

Beba je potom smeštena u dečiju kliniku u Tiršovoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading