Policija češlja Jabukovac, privode se dileri koji su ubici prodali oružje

Autor:

Hronika

28.08.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon hapšenja Davora Pernića (35), osumnjičenog za četvorostruko ubistvo na salašu komšije Raje Kazimirovića, policija je krenula u potragu za dilerima koji su mu prodali oružje. Osim škorpiona i malokalibarke, kojima je počinio ovaj krvavi pir, monstrum je u svom arsenalu imao i papovku, još dve malokalibarke i gomilu metaka za njih!

Foto: Privatna arhiva
Imao čitav arsenal u kući Davor Pernić

- Malokalibarku sam pre dve, tri godine kupio od čoveka koga znam samo po nadimku. Pušku sam kupio slučajno. Zadesio sam se kod njega jednom prilikom i on mi je pokazao tu pušku i ponudio je za 300 evra. Dao mi je i dve, tri kutije municije. Pušku sam nakon toga koristio u lovu - ispričao je Pernić na saslušanju.

On je objasnio i kako je nabavio škorpion. Njega je prošle godine kupio od jednog vojnog invalida, takođe za 300 evra.

Škorpion naučio da koristi u vojsci

Ubica je policajcima ispričao da je naučio da rukuje škorpionom u vojci.

- Vojsku sam služio kao izviđač u oklopno-mehanizovanoj brigadi 2004/2005 godine. Škorpion nisam dužio, već sam ga koristio prilikom gađanja za vreme obuke. Kasnije sam vežbao gađanje i kod mene na salašu jer sam hteo da proverim da li je on dobar za lov - ispričao je monstrum.

- Nakon mesec dana taj čovek me je pozvao da dođem i ponudio mi da kupim poluatomatsku pušku papovku za 200 evra. I tada mi je dao nekoliko kutija municije - pojasnio je Pernić.

To nije bilo sve od arsenala koji je Pernić posedovao. Još ranije je od jednog meštanina kupio još dve malokalibarke, a isti čovek mu je redovno donosio municiju iz Austrije. Metke kojima je ubio Kazimirovića, njegovu majku, sestru i sestričinu Pernić nije nabavljao samo od lokalnih dilera, već ih je, prema sopstvenom priznanju, kupovao u jednoj lokalnoj prodavnici, a da ga niko nikada nije pitao da li ima dozvolu za oružje!

Prigušivače sam pravio

Pernić je na saslušanju ispričao da ni malokalibarka ni škorpion kojim je počinio zločin nisu imali prigušivač, već ih je on sam napravio od baterijske lampe, gledajući klipove na internetu kako se to radi.

- Za oružje koje sam nosio kod Kazimirovića pragušivače sam sam napravio, a za malokalibarku koja mi je ostala kući prigušivač mi je napravio jedan metalostrugar u Negotinu. Nisam mu rekao šta treba da napravi, samo sam mu dao mere i nacrt - rekao je Pernić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading