Otac bolesnika iz Jabukovca: Moj sin je odličan snajperista, nije kriv

Autor: novosti.rs

Hronika

27.08.2019

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Davor je odličan snajperista. Vojsku je služio u 63. padobranskoj jedinici u Nišu, bio je jedan od najboljih u klasi i upućen je u Kopnenu zonu bezbednosti. Sanjao je da postane profesionalni vojnik. I pored svega, ja duboko verujem da moj sin nije to uradio."

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ/Instagram
Davor Pernić i njegove žrtve

Ovako priča Slaviša Pernić (60), otac Davora Pernića (35), koji je uhapšen zbog sumnje da je 7. avgusta u selu Jabukovac kod Negotina, na mestu zvanom Velja Vratna, ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53). On je priznao zločin, a hapšenju se nije opirao. Na saslušanju je rekao da je ukrao 500 evra, dok je policija pronašla 300.

Davor je živeo sa ocem Slavišom na salašu Pojana Lunga, koji je smešten u planinskim vrletima više negotinskog sela Jabukovac, dokle se terenskim vozilom jedva dolazi.

- Sve je počelo u subotu predveče - priča Slaviša. - Došao je jedan moj prijatelj policajac i rekao mi je da su priveli Davora i da je priznao ubistva.

Po Slavišinim rečima, nakon toga je stiglo još nekoliko patrola, koje su započele detaljnu pretragu njegovog salaša.

- Međutim, u kući nisu našli ništa - nastavlja Pernić. - Onda su uzeli ašove i lopate i krenuli u bagrenjak koji se nalazi nedaleko od mog imanja. Tu su se zadržali nekoliko sati, a onda su počeli da iznose oružje. Bio sam šokiran.

Po Slavišinim rečima, jedan od policajaca mu je kazao da je Davor pao na poligrafu i da je priznao četvorostruko ubistvo.

- Moj sin jeste voleo oružje - ne krije Slaviša. - Često je dolazio ovde, donosio mete i vežbao gađanje. Bio je izvanredan strelac. Koliko sam ja znao, imao je samo lovačku pušku kalibra osam milimetara, tako da kada su mi izvadili onu gomilu oružja, nisam mogao da poverujem da to pripada mom sinu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

On kaže da je njegov sin bio miran i povučen čovek, koji je maštao o tome da postane profesionalni vojnik.

- Kad god je dolazio ovde i pucao, rekao mi je da se sprema da konkuriše za profesionalnog vojnika - dodaje Slaviša. - Čak mi je pričao da je gađanje vežbao i sa nekim svojim prijateljima policajcima. Zaista ne znam kako je moj sin, nabavljao oružje, ako je to uopšte i radio - u neverici je Slaviša. - Pa vi ne možete da kupite tako nešto na ulici. A moj sin, to tvrdim, zaista nije bio problematičan.

Po Slavišinim rečima, Davor je pre 13 godina imao problem sa oženjenim čovekom koji mu je dirao devojku:

- Tada je izgubio kontrolu. Oteo je od jednog poznanika pištolj i auto i u besu krenuo da se obračuna sa napasnikom. Srećom, policija ga je u tome sprečila.

Slaviša tvrdi da su u selu svi znali da Kazimirovići imaju novca.

- Međutim, kod mog sina je pronađeno 315 evra, tako da ja duboko sumnjam da je on taj koji im je presudio i da je motiv ubistva bilo koristoljublje. Ali, pustićemo da istraga pokaže šta se zapravo desilo. Ja duboko verujem u to da moj sin nije počinio tako strašan zločin - smatra Slaviša.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ/N.PANČIĆ/Privatna arhiva

Uhapšeni, koji je posedovao četiri puške i gomilu municije, koje je zakopao u okolini Jabukovca, policijskim inspektorima je rekao da je ubio iz straha.

- Po selu su svi pričali da je Raja imao velike svote novca - ispričao je Davor policiji, dodajući da nije imao nameru da pobije komšije, već samo da ih zaplaši i uzme novac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading