Produžen pritvor za makroa Maksimovića: Preti mu 10 godina zatvora

Autor: Tanjug

Hronika

26.08.2019

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za još 30 dana Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću, koji se terete za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ovu odluku je donelo krivično vanpretresno veće suda, nakon što je prošle sedmice protiv njih dvojice

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu zbog krivičnih dela trgovina ljudima i posredovanje u prostituciji, rečeno je Tanjugu u sudu.

U toku je preispitivanje optužnice.


Maksimović je optuženi za dva krivična dela - trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković samo za posredovanje u vršenju prostitucije.

Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.
Foto: facebook.com/Mihailo Maksimovic/pixabay
Mihailo Maksimović

Maksimović se tereti za trgovinu ljudima i Milenković za posredovanje u prostituciji kod oštećenih D. B i M. G, dok se kao saizvršioci terete za posredovanje u prostituciji gde je oštećena S. S.

Tokom postupka obojica su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje pravo da ne iznose odbranu.

Maksimović i Milenković su u pritvoru od hapšenja u februaru.

Mediji su prethodnih meseci puno pisali o ovom slučaju, pored ostalog navodeći da je među Maksimovićevim klijentima bilo je poznatih sportista, političara, pilota i drugih ljudi na visokim funkcijama, kao i da on piše knjigu u pritvoru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading