Viši sud Saru Vidak proglasio krivom: Evo gde će da izdržava kaznu

Autor: Novosti, Republika

Hronika

26.08.2019

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu je kotorskom Osnovnom sudu dostavio presudu kojom je Saru Vidak, studentkinju iz Beograda proglasio krivom i osudio je na kaznu zatvora u trajanju od 30 dana.

RepublikaFoto: e-stock/K. MIHAJLOVIĆ
Sara Vidak

U kaznu je uračunato vreme provedeno u pritvoru, počev od 14. avgusta do 5. septembra 2018.

Vidak će kaznu izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, bez elektronskog nadzora.

U obrazloženju presude kaže se da je Sara Vidak proglašena krivom presudom Osnovnog suda u Kotoru od 5. septembra 2018. godine, zbog izvršenja krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Vidak je kotorski Osnovni sud osudio na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca.

Ministarstvo pravde Republike Srbije je dostavilo 6. decembra 2018. godine Višem sudu u Beogradu molbu Osnovnog suda u Kotoru, kojom se od pravosudnih organa Srbije traži izvršenje strane krivične presude, što je u skladu sa odredbama Ugovora Crne Gore i Srbije o međusobnom izvršavanju sudskih odluka u krivičnim stvarima.

Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu je održalo sednicu kojoj je prisustvovala okrivljena Vidak.

Ona je izjavila da smatra da suđenje nije bilo pravično i fer, a njen advokat Jakša Peković je smatrao da nisu ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske odluke. On je kazao da, ukoliko sud odluči drugačije, izvršenje bude u kućnim uslovima, za što postoje uslovi.

Vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, kojim je predsedavala predsednica Veća – sudija Olivera Đurić je, prilikom donošenja presude, uzelo u obzir da Sara Vidak nije ranije osuđivana, da se radi o mladoj osobi koja se korektno ponašala za vreme trajanja postupka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading