Pokušao sam da izbegnem sudar, kočio sam: Evo šta je ispričao vozač autobusa nakon udesa u kome su poginule majka i ćerka

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

21.08.2019

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jako mi je žao tih ljudi, 35 godina sam za volanom i nikada nisam doživeo nešto slično. Na udaljenosti od 50 metara iz nekog razloga je počeo da skreće u moju traku. Pokušao sam da izbegnem sudar, kočio sam.

RepublikaFoto: facebook.com/Anđela Rančić, Svetlana Rancic
Nastaradali

Ovim rečima stravičnu saobraćajku u kojoj je poginula Svetlana Rančić i njena 16-godišnja ćerka, a teško ranjen suprug Marjan, komentarisao je vozač autobusa sa kojim se sudarila "fiat panda" srpske porodice iz Pirota.

Prema njegovim rečima, automobil koji mu je išao u susret na udaljenosti od oko 50 metara odjednom je skrenuo u njegovu traku.

- Video sam da skreće i kako bih izbegao sudar, počeo sam da kočim. Onda sam skrenuo sa puta i udario u drvo. Nije mi jasno kako je došlo do nesreće, kao ni to da li ga je suvozač možda omeo u toku vožnje. Jako mi je žao tih ljudi, 35 godina sam za volanom i nikada do sada nisam doživeo ovako nešto. Da nisam skrenuo podleteli bi pod autobus - rekao je vozač autobusa, dok su njegovi putnici manevar opisivali kao herojski, preneo je portal "Nova".

 

 

Zbog čega je Marjan Rančić skrenuo iz svoje trake u suprotnu, još uvek nije poznato jer je njegovo zdravstveno stanje izuzetno teško i lekari mu se u bolnici u Sofiji bore za život. Prema jednoj teoriji nesrećnom čoveku je pozlilo, a druga kaže da je zaspao za volanom.

Njegova supruga Svetlana je od povreda zadobijenih u direktnom kontaktu vozila preminula na licu mesta, a Anđela nešto kasnije u bolnici. Pretpostavlja se da su u trenutku sudara obe spavale.

Sahrana u četvrtak

Tela Svetlane Rančić i njene ćerke Anđele trebalo je da budu dopremljena u Srbiju danas, ali je zbog papirologije termin pomeren. Kako "Novosti" pouzdano saznaju od najbližih Marjanovih i Svetlaninih prijatelja i kolega, oni očekuju da tela iz Bugarske budu dopremljena u sredu. Planirano je da sahrana tragično preminulih majke i kćerke bude obavljena u četvrtak.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading