Ukleta varoš kraj Tise krije zločine koji do dana današnjeg nisu rešeni! Misteriozni nestanci, svirepa ubistva, skeleti u dvorištu!

Autor:

Hronika

20.08.2019

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča iz Sente o T. B. (48) koja je platila 1.600 evra da bi se oslobodila svog supruga biznismena Z.B. (49) šokirala je javnost. Takav skandal u Senti se na pamti, ali ova varoš kraj Tise je prethodnih godina po događajima iz crne hronike, u više navrata bila mesto kao iz najužasnijih i najcrnjih krimića.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Takav skandal u Senti se na pamti, ali ova varoš kraj Tise je prethodnih godina po događajima iz crne hronike, u više navrata bila mesto kao iz najužasnijih i najcrnjih krimića.

Šta je podstaklo i motivisalo T. B. da naruči ubistvo muža, do kog na svu sreću nije došlo, tek treba da razotkrije istraga. Istraga je najpre krenula od koristoljublja, ali nezvanično se čuje da je moguće da je u pitanju i ljubomora, zbog koje je žena htela da se oslobodi muža.

U Senti je hapšenje supruge lokalnog biznismena sve iznenadilo i najblaže rečeno šokiralo, posebno kada su i u zvaničnom policijskom saopštenju razotkrivene njene namere.

Misteriozan nestanak 15-godišnje tinejdžerke Barbare Vitez, koja se prema zvaničnoj verziju 25.novembra 2016. godine u večernjim satima, u društvu dvojice dečaka, okliznula i pala sa drumsko-železničkog mosta u reku Tisu i dalje je noćna mora za njene roditelje. Telo devojčice nije pronađeno i pored opsežnih potraga, a njeni roditelji još uvek sumnju da se Barbara Vitez utopila u Tisi i veruju da je oteta i da je živa.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Barbara Vitez

U bliskoj prošlosti žitelje Sente potresalo je više zločina koji su ostali nerasvetljeni. Svirepo ubistvo uglednog advokata i dugogodišnjeg predsednika Opštinskog suda u Senti Momira Lazića za koje ni nakon 12 i po godina niko nije odgovarao, iako je prema tvrdnjama istrage slučaj "policijski rešen".

Advokat Lazić, ubijen je u kući 1. februara 2007. godine, u kojoj je živeo sam podsle razvoda. Likvidiran je s dva hica iz vatrenog oružja u predsoblju. U kući ubijenog Lazića na lako dostupnom mestu ostalo je netaknuto 40.000 evra. Još od juna iste godine, u više navrata je do sada predočavano da je slučaj "policijski rešen", ali niko nije čak ni pritvaran, a ni procesuiran.

Nije ovo jedini dosije koji je ostao otvoren u Senti. Još od 1984. godine pravdi izmiče ubica službenice Vere Vučković, slučaja koji je u to vreme takođe potresao potisku varoš. Za ovaj zločin se takođe govorilo da je rešen, ali navodno nije bilo valjanih dokaza da se počinilac nađe iza brave i dosije zatvori. 

Obrazloženje je uvek da na osnovu "policijski rešenog slučaja" nema mogućnosti da se osumnjičeni za ubistva privedu pravdi, jer nema neophodnih materijalnih dokaza za njihovo procesuiranje pred sudom.

Senćanin Rade Šefer bio je počinilac stravičnog masakra u mestima kanjiške opštine Martonoši i Oromu, koji je počinio u noći između 16. i 17. maja 2015. godine. Zbog narušenih porodičnih odnosa u tom maskru, nakon sinovljeve svadbe, Šefer je iz lovačke puške usmrtio šestoro ljudi.

Šokantna je pre 13 meseci bila i vest iz Sente da su u dvorištu porodične kuće u Ulici Novi šor pronađena dva ljudske skeleta.

Kuća je desetak godina bila prazna, a skeleti su pronađeni kada je novi vlasnik izvodio radove na sređivanju dvorišta i slučajno naleteo na neprijatno iznenađenje. Kuća je jedno vreme bila utočište beskućnika, a pre toga u njoj je funkcionisao privatni starački dom.

Ostaci su pronađeni u jami korišćenoj kao trap za krompir i druge namirnice, a poreklo ljudskih skeleta ostalo je zagonetka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading