Jotka je uhapšen zbog ubistva Ždrokinca, a OVO je njegova kriminalna grupa u kojoj su se našle i tri žene

Autor: Politika, Republika.rs

Hronika

18.08.2019

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od devetoro uhapšenih članova organizovane kriminalne grupe, među kojima je Zoran Jotić Jotka (64), sedmoro je zadržano u pritvoru, jednom je stavljena nanogvica, a dvojica su puštena da se brane sa slobode.

RepublikaFoto: printskrin/b92
Zoran Jotić Jotka

U grupi Zorana Jotića Jotke (64), koji je ponovo uhapšen zajedno sa saradnicima prošle nedelje, bile su i tri žene, među kojima je njegova supruga Marija, kao i Sandra Petrović, udovica Gorana Petrovića, pokojnog Jotićevog najbližeg saradnika.

Podsetimo, policija je u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal u četvrtak uhapsila Zorana Jotića Jotku (64), zbog sumnje da je organizovao ubistvo Dejana Stankovića Ždrokinca (71).

Pored njega, privedeno je još osam osoba u Kruševcu, Beogradu i Boljevcu. Oni su osumnjičeni da su pripadnici organizovan kriminalne grupe i da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ubistvo, iznuda i pranje novca. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Ko je sve uhapšen

Pored Jotića uhapšeni su Igor Gajić (46), Vuk Petrović (25), Iva Petrović (23), Marija Jotić (36), Sandra Petrović (44) i Miodrag Vasiljević (56) iz Kruševca, kao i Saša Zoraja (43) iz Beograda i Nenad Jovanović (57) iz okoline Boljevca. Krivičnom prijavom je obuhvaćen i Stefan Radulac (26), koji je prošlog meseca uhapšen u Banjaluci.

Prema navodima policije, sumnja se da je Jotić bio organizator kriminalne grupe, čiji je član Radulac, inače osumnjičen za ubistvo Ždrokinca, prenosi "Politika". Gajić se tereti da je Radulca dovezao na mesto ubistva. Jotka se sumnjiči da je organizovao skrivanje Radulca i njegovo prebacivanje u Bosnu i Hercegovinu, gde je kasnije i uhapšen. Osumnjičeni Zoraja, Iva i Vuk Petrović se takođe terete za pomaganje Radulcu posle zločina.

Uhapšena Sandra Petrović je supruga nekadašnjeg najbližeg Jotkinog saradnika - Gorana Petrovića Pete. Osumnjičeni Iva i Vuk Petrović su njihova deca.

Goran Petrović je, podsetimo, ubijen u septembru 2015. godine u teretani hotela "Golf" u Kruševcu.

Uhapšena i Jotkina supruga

Jotka se, takođe, sumnjiči da je tokom 2018. godine od jednog muškarca iz okoline Kruševca, uz primenu fizičke sile i zastrašivanja, tražio novac na ime navodnog duga. U saopštenju policije se navodi da je Jotkina supruga Marija Jotić, u nameri da prikrije nezakonito poreklo novca, zaključila ugovor o zajmu 300.000 evra s uhapšenim Nenadom Jovanovićem, s obavezom plaćanja mesečne kamate. Ona se tereti i da je zemljište, koje je dobila na poklon, prodala jednoj firmi čiji je direktor otac osumnjičenog Jovanovića i to za iznos veći od procenjene tržišne vrednosti.

Jotić je uhapšen u akciji "Sablja", zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela, reketiranja, iznuđivanja novca (što je dokazano na sudu, kada se kao svedok pojavio i poznati kruševački biznismen Zoran Nikolić Marni i drugi). Osuđen je na 12 godina robije, a potom još na četiri zbog pokušaja podmićivanja sudije. Kaznu je izdržao, ali se po izlasku iz zatvora nije suzdržao, sudeći po navodima policije. Ubijeni Stankovići, poznati kao Ždrokinci, bili su u suprotnom taboru. Braća Dejan i Vojin (po kome je njegov bratanac dobio ime) ubili su stomatologa dr Milutina Rokića. Sud nije mogao da utvrdi ko je od dvojice braće jednojajčanih blizanaca to učinio, zbog iste DNK... pa su obojica oslobođeni.

Ubistva i obračuni druge vrste su trajali i dok je Jotka bio na izdržavanju kazne. Ubijeni su Ivan Stanić Džeri, član Jotkinog klana, pa Dika Džodinac, Mule Džodinac i njegova supruga, Srđan Marjanac, Goran Obradović Suša, Dalibor Daki... svi pripadnici klana Džodinaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading