Ekskluzivno: Veliko hapšenje u Kruševcu

Autor:

Hronika

15.08.2019

10:34 >> 10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je veliko hapšenje u Kruševcu.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić
Ilustracija

Kako saznajemo radi se o istaknutim članovima Jotkine grupe.

Osuđen za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije, posle 15 godina provedenih u Alkatrazu, delu Zabele u kojem svi robijaši borave u samicama, Zoran Jotić iz zatvora je izašao mmarta prošle godine skoro slep i bez ikakvog perioda adaptacije na život na slobodi.

Jotić je na robiji proveo petnaest godina, koliko je iznosila jedinstvena kazna Specijalnog suda u Beogradu u dva predmeta, za iznude i reketiranje, kao i za podmićivanje sudije Vrhovnog suda da bi izdejstvovao blažu kaznu.

Jotić je uhapšen 2003. godine u policijskoj akciji "Sablja", sprovedenoj posle ubistva tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, i prvi je vođa grupe koji je iz te akcije izašao na slobodu. Jotić i pripadnici njegove grupe uhapšeni su drugog dana "Sablje", 14. marta, posle čega je protiv njih sprovedena istraga za iznude, reketiranje i terorisanje brojnih biznismena u Kruševcu.

Jotić je tokom robije gotovo potpuno oslepeo, a prema saznanjima ekspres.neta iz Zabele, poslednjih par meseci nije imao nikakav period adaptacije na izlazak na slobodu.

Pre tri godine u Kruševcu je, na ulazu u teretanu, sa više hitaca u vrat ubijen Jotićev najbliži saradnik Zoran Petrović Peta. Petrović, koga su zvali Jotkin general, takođe je bio osuđen kao član Jotkine grupe, a sa robije je izašao pre osam godina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading