Kuknjava i nevešta odbrana estradnog menadžera nakon hapšenja! Mirković nije pobegao, već...

Autor: M. L.

Hronika

14.08.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kuknjava i nevešta objašnjenja advokata i članova porodice Saše Mirkovića obeležili su jučerašnju konferenciju za novinare. Naime, porodica bivšeg estradnog menadžera i šefa Skupštine grada Zaječara, koji je u petak uhapšen u Budvi, a potom izručen Srbiji, koja je za njim raspisala poternicu zbog izdržavanja jednogodišnje zatvorske kazne, kaže da je reč o političkom progonu Mirkovića.

RepublikaFoto: Media centar Beograd
Saša Mirković

Mirković je osuđen zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića, kojom je budžet Zaječara oštećen za više od 14 miliona dinara, ali za njegovu ćerku "dečji paketići su dobro delo".

- Njegovo zdravlje je ozbiljno ugroženo, od subote štrajkuje glađu i plašimo se da će da završi kao Oliver Ivanović - poručila je njegova ćerka Jelena Mirković na konferenciji za medije, a u jednom trenutku se uz suze razotkrila rečima: "Pa nije on valjda najveći kriminalac u zemlji."

 

 

- Pa čak i da je oštetio građane Srbije, a nije, to je bilo zbog dečjih paketića, šta je problem - ništa sporno nije u tome videla njegova ćerka.

Inače, Saša Mirković je pre dva dana u zatvoru napisao izjavu u kojoj objašnjava da nije pobegao iz zemlje, kao i da nije bila raspisana poternica za njim, što je apsolutna laž.

Činjenice

  • Osnovi sud u Zaječaru u decembru 2017. osudio Sašu Mirkovića na godinu dana zatvora
  • Pravosnažno osuđen 22. maja 2019. zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića
  • Paketići su kupljeni mimo tendera od firme Gorana Boškovića, brata Danice Drašković, i debelo su preplaćeni
  • Sud u više navrata pokušao da Mirkoviću uruči presudu, ali bezuspešno jer je pobegao iz Srbije
  • Zbog toga je za njim raspisana međunarodna poternica

- S decom sam se nalazio na godišnjem odmoru u Budvi i nisam uredno prijavio turističko boravište u Crnoj Gori. Posle legitimisanja policije izdata mi je mera da napustim Crnu Goru, a ni na koji drugi način nisam ništa drugo uradio. Nakon toga, pod meni sumnjivim okolnostima, dobio sam policijsku pratnju do granice sa Srbijom. Kad smo tu stigli, rečeno mi je tog istog dana u 22 sata da je raspisana poternica za mnom i da me vode u Okružni zatvor u Beograd - rekao je Mirković.

Srpski telegraf je 19. jula u Crnoj Gori locirao i Sašu Mirkovića i njegovog kuma Gorana Markovića Pikasa, čije izručenje Srbija takođe očekuje zbog višemilionskih malverzacija u poslovanju. M. I.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading