KRALJEVO GORI: MUP i EPS stali na rep korupcijskoj aždaji!

Autor: Republika

Hronika

13.08.2019

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraljevo gori od zloupotreba službenih položaja, ali umesto da se davi u mitu i korupciji, pravovremenom akcijom pripadnika MUP-a, uz saradnju sa EPS-om, izgleda da će postati jedan od "najčistijih" gradova u Srbiji!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, posle izvršenog postupka kontrole, od strane zaposlenih Sektora za unutrašnju kontrolu i bezbednost JP „EPS“-a, pripadnici MUP-a, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, su uhapsili Zorana Pantelića, glavnog referenta za održavanje EEO, Grujicu Davidovića referenta za održavanje EEO, Dejana Radića, šefa službe za za održavanje EEO i Milana Vučkovića rukovodioca sektora za održavanje EEO i MM, Dragana Mačužića, direktora Odseka za tehničke usluge Kraljevo, Sašu Dimića, rukovodioca Sektora u Odseku za održavanje EEO, svi zaposleni u JP „EPS“, u Kraljevu, zbog postojanja osnova sumnje da su tokom 2016. godine i 2017. godine zloupotrebili svoj službeni položaj i suprotno zakonu i internim aktima javnog preduzeća angažovali zaposlene u JP „EPS“-a i mehanizaciju, na izgradnji elektro-energetskog objekta za potrebe Mini-hidroelektrane „Dubočica 2“ koja se nalazi u vlasništvu Milana Vučkovića odnosno njegovog privrednog društva „Hidroenergo Dubočica“ d.o.o i na taj način pribavili navedenom privrednom društvu protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.961.961,oo dinara.

JP „EPS“ će nastaviti dalji rad kako bi se predupredile ili otkrile eventualne zloupotrebe i na taj način zaštitila imovina preduzeća, a ovom prilikom javno preduzeće se zahvaljuje na odličnoj saradnji MUP, UKP, Odeljenju za borbu protiv korupcije, kao i Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcija Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading