MIRKOVIĆ PLJAČKAO NA DEČJIM PAKETIĆIMA

Autor: Boris KATANIĆ

Hronika

12.09.2017

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Estradni menadžer Saša Mirković uhapšen je zbog mnogobrojnih malverzacija u vreme dok je bio predsednik opštine Zaječar.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Mirković mnoge zavio u crno

Uz Mirkovića, po nalogu Osnovnog tužilaštva u Zaječaru, iza rešetaka se našla i njegova tadašnja šefica kabineta Milena Trajković, a krivična prijava podneta je i protiv folk pevača Ace Lukasa (Aleksandar Vuksanović) i još jedne osobe. Svi oni osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja, za šta je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

ŠTETNI UGOVORI

O tome kako je Mirković, koji je pre nekoliko meseci otišao iz Srbije i praktično se krio u Americi, sa svojom ekipom ojadio Zaječar nedavno je opširno pisao i Srpski telegraf. Novac je iz gradskog budžeta izvlačen na različite načine, a uporedo su preduzeća u vlasništvu grada, poput TV Best, korišćena i za reketiranje lokalnih privrednika i imućnijih ljudi.

Kako se navodi u saopštenju MUP, Mirković i Trajkovićeva osumnjičeni su da su oštetili budžet grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara i oni će u zakonskom roku od 48 sati biti privedeni tužilaštvu na saslušanje. Takođe, Mirković, Aca Lukas i izvesni D. P. terete se zbog zloupotrebe položaja, odnosno štetnih ugovora sklapanih na račun FK Timok iz Zaječara, iz kog su, preko TV Best izvlačene pare, koje su završavale na računu Mirkovićeve firme "Beoton R" iz Bora.

PETICIJA

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić za Srpski telegraf kaže da privođenje Mirkovića nije nikakvo iznenađenje s obzirom na to u kolikoj meri je ojadio gradsku kasu.

- Jasno je da je motiv za njegov ulazak u politiku bila nada da će na taj način biti amnestiran za svoje lopovluke. Srećom, takve kombinacije više nisu moguće i on će morati da odgovara za sve što je učinio. Podsećam vas da je pre dve godine više od 2.100 građana Zaječara pod imenom i prezimenom potpisalo krivičnu prijavu protiv Mirkovića. Takođe, gradska uprava je u poslednjih nekoliko meseci podnela tri krivične prijave protiv njega, potkrepljene kompletnom dokumentacijom o tome šta se sve radilo u vreme dok su gradom vladali Mirković i njegovi ljudi - priča Ničić.

RepublikaFoto: Tanjug
Mirković se istakao u podršci Jeremiću i pre njegovog ulaska u trku za generalnog sekretara UN

Koalicioni partner Vuka Jeremića

Saša Mirković je tokom kampanje na poslednjim predsedničkim izborima aktivno podržavao Vuka Jeremića, sa kojim je tokom predizbornih skupova često pravio selfije i kačio ih na društvene mreže. Samo sa okupljanja u Čačku okačio je nekoliko takvih slika. Takođe, gostovao je i u mnogobrojnim emisijama lokalnih medija po Srbiji, promovišući Jeremića kao najboljeg kandidata da vodi Srbiju.

Mirković se istakao u podršci Jeremiću i pre njegovog ulaska u trku za generalnog sekretara UN:

- Podržavamo Vuka Jeremića jer je on nešto najbolje, osim sportista, što je predstavljalo Srbiju u svetu - glasi deo izjave koju je Mirković u januaru 2016. godine preko agencija prosledio medijima.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Nemam ništa sa malverzacijama, tvrdi Lukas

Aca Lukas: Nisam ništa potpisivao

U izjavi za Srpski telegraf, pevač Aca Lukas, koji je bio predsednik FK Timok, tvrdi da nema veze sa zbivanjima u tom fudbalskom klubu iako je protiv njega podneta krivična prijava.

- Nemam ništa sa tim malverzacijama, ja sam samo figurativno bio predsednik tamo. Nisam potpisivao nikakve ugovore, to je sve radio sekretar Paunović. Moj je posao bio samo da komuniciram sa fudbalerima. I ja sam podneo krivičnu prijavu protiv Mirkovića zbog svega što se tamo radilo. Fudbaleri nisu dobijali plate zato što je on prebacivao pare na račun svoje televizije. Ja sa tim zaista nemam ništa, čak nisam imao ni deponovan potpis. Kad me pozovu, daću iskaz i to je to.

Još neke mahinacije o kojima se pisalo
U vreme dok je bio na čelu Zaječara, Mirković je preko TV Best reketirao političare i privrednike
Preko produkcijske kuće "Beoton" Mirković je ubacivao u džep novac građana Srbije, te je tako Gitarijada u njegovoj organizaciji koštala tri puta više nego inače
Mirković je 2009. prodavao po Srbiji ogromne kontingente preparata za mršavljenje zelena kafa, za koji se ispostavilo da je veoma štetan, maltene otrovan
Dok je bio na čelu Zaječara, potrošio čak 18 tona goriva. Nije želeo da ga vozi opštinski automobil, već samo mercedes S-klase koji je rentirao o trošku budžeta
Iz gradske kase je za njegov boravak u hotelu "Park Hajat" u Beču, na ime smeštaja, hrane, rum-servisa i PEJ TV (otključavanje TV kanala sa premijum sadržajem, odnosno filmovima za odrasle) plaćeno 963 evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading