MASAKR DROGIRANOG UMA: Glumici koja je satarom iskasapila majku i babu PRESUDILI!

Autor: Republika

Hronika

11.09.2017

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teodori Viktorović (40), glumici optuženoj za ubistvo majke i babe satarom, obavili su psihijatrijsko superveštačenje. Teodora će prvo ići na lečenje od alkoholizma i droge.

Foto: Public
U trenutku ubistva u stanu je bila njena beba koja je tada imala samo 6 meseci

Ona se tereti za teško ubistvo za koje je kazna od najmanje 10 do 40 godina zatvora. Između ostalog, dužina kazne zavisi od toga da li je sa predumišljajem izvršen zločin, a tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem.

Nalaz sudsko-psihijatrijskog odbora Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je obavio superveštačenje Viktorovićeve, kaže da je ona u trenutku ubistva delovala u afektu besa pod dejstvom lekova i alkohola koji su joj remetili kontrolu kritičkog mišljenja i ponašanja.

Veštaci su dali mišljenje da Viktorovićki treba da se izrekne mera bezbednosti lečenje od alkoholizma.

Superveštačenje je obavljeno jer prethodni nalazi i mišljenja veštaka nisu bili saglasni u pogledu stepena uračunljivosti Viktorovićke, koja se tokom suđenja branila da nije bila svesna šta čini.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije ova mera bezbednosti se može izreći ako je učiniocu krivičnog dela "izrečena kazna, uslovna osuda, sudska opomena ili je ucinilac oslobođen od kazne".

U slučaju kazne zatvora, zakon navodi da se vreme provedeno u ustanovi za lečenje od alkolizma, uračunava u kaznu zatvora.

MRTVA PIJANA I DROGIRANA

Viktorović je optužena da je u martu 2015. godine satarom ubila majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru posle svađe, a zločin je policiji prijavio njen suprug.

U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka.

Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Teodora je, kako su pisali mediji, odvezena je na Vojnomedicinsku akademiju, gde je na odeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala čak 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci.

Teodora Viktorović je diplomirala na glumi u klasi Mirjane Karanović, a inače je unuka poznatog glumca Mihajla Viktorovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading