Preživeli su stravične nesreće, napravili kobne greške. Njihove bolne "Lične priče" su šamar za nas

Autor: Telegraf

Hronika

09.08.2019

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od početka godine do 5. avgusta u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je 292 ljudi, što je 19 više nego prošle godine u istom periodu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Foto: Ilustracija

Milan Mitić iz Požarevca 2010. godine bio je punih 40 dana u komi posle pada s motocikla. Milan je udes doživeo sa samo 22 godine, kada je pijan vozio 170 na sat. Zadobio je frakturu lobanje. Danas otežano govori. On nije nosio kacigu, jer je dao drugu, kog je povezao kući pri povratku iz kafića.

Ova i druge slične priče našle su se u kampanji "Lična priča" Agencije za bezbednost saobraćaja. Kako navode, od početka godine do 5. avgusta u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je 292 ljudi, što je 19 više nego prošle godine u istom periodu. Svakodnevno se dešavaju saobraćajne nezgode i odnose ljudske živote.

PETORO MRTVIH OD JUTROS 

Dve današnje, koje nisu ušle u ovu crnu statistiku, odnele su još pet života. Četvoro mladih je poginulo, a petoro povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila na Ibarskoj magistrali u mestu Županj u opštini Ljig. Jedna osoba je nastradala, a dve povređene, u sudaru na Ibarskoj magistrali, u mestu Donja Gorevnica. Do nesreće koja se dogodila oko 7.50 sati je došlo prilikom sudara kamiona i "juga".

NEKI STRADAJU KAO PEŠACI, NEKI BUDU ZA VOLANOM

Osim Milanove priče, u spotu se pojavljuje i Nikola Kovačević, koji je nastradao kao pešak, Milan Šolaja koji ima trajnu povredu kičmene moždine zbog neprilagođene brzine, Gorana Stanković, nastradala kao suvozač zbog neprilagođene brzine i osuđenik KPZ-a, učesnik nesreće sa smrtnim ishodom.

"Jedan sam u milion koji ovo preživi i hoda. Nikad nemoj na motor bez kacige. Nikad nemoj da pretrčavaš ulicu. Nikad nemoj da prekoračiš brzinu. Nikad nemoj da voziš umoran. Nikad nemoj da se bahatiš za volanom. Nikad nemoj da pretrčavaš van pešačkog prelaza. Nikad nemoj da se voziš bez pojasa. Nikad nemoj da voziš kad piješ. Nikad nemoj da voziš uznemiren. Životi ljudi su u tvojim rukama."

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading