DRŽAVNI UDAR U CRNOJ GORI: Sud odbio medicinsko veštačenje Miloša Jovanovića!

Autor: Agencije

Hronika

11.09.2017

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Podgorici odbio je predlog odbrane za medicinsko veštačenje Miloša Jovanovića, optuženog da je deo kriminalne organizacije koja je navodno planirala terorističke napade u Crnoj Gori tokom prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio Slobodna Evropa
Viši sud odbio medicinsko veštačenje

Srpski državljanin iz Smedereva, Jovanović (29) izneo je prošle nedelje odbranu na optužbe o umešanosti u navodnu, osujećenu, rusku zaveru a danas pred sudom u Podgorici odgovara na pitanja odbrane i suda.

Miroje Jovanović, advokat optuženog čelnika opozicionog Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića, tražio je od Suda da naloži medicinsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je on sposoban za odbranu i aktivno učešće u sudskom postupku.

Sudija Suzana Mugoša je, međutim odbila taj zahtev uz obrazložnje da on nije "utemeljen u zakonu, da odbrana nije dostavila medicinsku dokumentaciju", te da kod suda "ne postoji sumnja" o sposobnosti Jovanovića za svedočenje.

Lečio se od bolesti zavisnosti

Jovanović je pred sudom, odgovarajući na pitanja advokata, priznao da se lečio od bolesti zavisnosti, ali sudija nije dozvolila dalja pitanja na tu temu smatrajući da "to nije od značaja za postupak u toku".

Jovanović je pred sudom negirao da je deo kriminalne organizacije koja je pripremala teroristički napad radi nasilne smene vlasti, hapšenje i eventulno likvidaciju tadašnjeg premijera Mila đukanovića.

On je saopštio da je u Crnu Goru došao 18. oktobra, posle hapšenja grupe optužene za pokušaj terorizma, i to po nalogu zaštićenog svedoka crnogorskog tužilaštva sa zadatkom da "pirotehnikom i molotovljevim koktelima ruinira" zgradu u Podgorici.

Jovanović to nije učinio, a zgrada koju je trebalo da ruinira je bivše sedište DF-a.

Čuo za nasilnu smenu vlasti od Sinđelića

On je, međutim, sudu ispričao da je od Sinđelića čuo za plan nasilne smene vlasti, da mu je zaštićeni svedok saopštio da "Đukanović ne sme da pobedi na izborima", da "treba da bude uhapšen ili eventuano ubijen", ali da je sve doživeo kao "veliku glupost", jer se "država ne ruši tako lako".

Jovanović tvrdi da nije upoznat sa detaljima plana, da nije imao veze sa grupom, da je delovao sam, te da je zadatak od Sinđelića prihvatio zbog novca.

On je kazao da od optuženih poznaje samo Sinđelića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading