Jezivo svedočenje: Katarinu stradalu u saobraćajki kod Ljiga prepoznala tetka koja je izašla na teren

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

09.08.2019

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć, sat vremena iza ponoći, desila se strahovita saobraćajna nesreća kod mesta Županj u opštini Ljig. Tom prilikom život je su izgubile 4 mlade osobe. Među njima je bila i Katarina Ivanković (20), koju je na mestu nesreća prepoznala njena tetka, inače medicinska sestra koja je izašla na teren.

RepublikaFoto: facebook.com/Katarina Ivankovic
Stradala Katarina Ivanković

- Medicinska sestra je držala glavu jednom povređenom mladiću, a on je bukvalno visio iz automobila. Tad je još imao puls, bio je živ, ali priklješten. Noge su mu bile priklještene. Sedeo je tačno iza vozača. Čuo se prigušen jecaj iz auta. Nisam ni znao koliko je njih unutra, ni u kakvom su stanju. Rekao sam samo: "Momci, držite se, spasićemo vas". Počeo sam da razvaljujem vrata kako bismo izvukli mladića koji je visio - ispričao je  vatrogasac Goran Kalajdžić, koji se noćas slučajno našao na mestu velike tragedije na Ibarskoj magistrali, u kojoj su poginule četiri mlade osobe.

Goran je bio u koloni noćas i u daljini video policijska vozila sa upaljenim rotacijama. Bilo mu je jasno da se nešto strašno desilo.

- Prizor je bio užasan. Pored puta je stajalo dosta ljudi, ali niko nije prišao da pomogne, samo su nemo posmatrali. Prišao je samo jedan momak. U jednom trenutku, medicinska sestra je rekla da momak kom je držala glavu nema više puls - priča vidno potresen Goran i nastavlja:

- Drugog mladića smo izvukli, takođe iz Dačije, i stavili ga na nosila. Bio je u besvesnom stanju. Pažljivo smo ga nosili, ali je on u jednom trenutku jauknuo. Čini mi se da su mu bile slomljene i ruke i noge. Trećem mladiću, koji je sedeo na suvozačevom mestu, vrat je bio slomljen i medicinska sestra je odmah rekla da njemu nema pomoći.

Kada su izvukli sve iz Dačije, otišao je do drugog auta, do BMW.

- Tamo sam video i čuo istu onu medicinsku sestru kako kuka. Prišao sam joj, a ona mi je rekla da joj je sestričina poginula. Spustili smo se niz liticu do BMW, komandir je otkrio telo nastradale devojke, izgovorio da se zove Katarina Ivanković, na šta je medicinska sestra rekla da to nije njena Beba (nadimak devojke). Nije mogla da poveruje jer je glava devojke bila toliko izdeformisana od povreda da ni rođena tetka nije mogla da je prepozna - kaže Goran.

Pretpostavlja se da je ovu tragediju izazvao vozač BMW koji je bio pijan. On je uhapšen, priveden i tom prilikom pronađen mu je alkohol u krvi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading