Crni detalji pogibije mladića iz Niške Banje: Mortus pijan vozač BMV ga usmrtio na mestu

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

08.08.2019

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Kocić (20) iz Niške Banje poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila oko 3.45 časova jutros u Ulici Srpskih junaka, na ulazu u Nišku Banju, kada je na njega, dok je pomagao jednom vozaču da zameni gumu na automobilu, naleteo BMW kojim je upravljao Dejan M. (27) iz Niša.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Prema prvim informacijama vozač BMW-a je bio pijan, a u krvi mu je nako udesa izmereno čak 2,2 promila alkohola! Uz to, utvrđeno je da nema ni vozačku dozvolu dok je automobil koji je vozio bio neregistrovan!

Stefan je od zadobijenih povreda izdahnuo na licu mesta tako da je Hitna pomoć koja je pristigla na mesto udesa mogla da konstatuje samo smrt.

Vozač Dejan M. je nakon pregleda u Kliničkom centru u Nišu, gde je utvrđeno da nema povrede, priveden i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

U domu Kocića u Niškoj Banji, suze i tuga. Dočekuju nas uplakani otac Zvezdan, majka BIljana I sestra Milica Kocić. Otac mladića Zvezdan kaže da je Stefan te noći posle završene smene u pekari, otišao do obližnje pumpe sa drugom Markom da kupi cigarete i sok.

- U povratku, videli su čoveka koga nisu poznavali kome je na "stojadinu" pukla guma. Sin je prišao da mu pomogne da zameni točak, kada je BMW naleteo i udario ga… - priča Zvezdan.

 

 

Drug Marko: Ne mogu da shvatim da je Stefan poginuo

Sa Stefanom je u društvu bio njegov najbolji drug Marko koji je nakon nesreće bio u šoku i pod dejstvom sedativa. Njegov stric, Aleksandar Pavlov je petnaest minuta posle nesreće bio na licu mesta da bi doveo Marka kući.

- To su strašne scene. Još uvek ne mogui da dođem sebi i shvatim da je Stefan poginuo. On i Marko su išli normalno trotoarom kada su videli da neki tridesetogodišnjak ne ume da promeni gumu na „zastavi 101". Odlučili su da priđu i pomognu. Nije prošlo dugo kada su videli da im se BMW približava, ali tu je put širok još nekoliko metara. Mogao je da ih zaobiđe, ali nije. Stefana je odbacio prilikom udara nekih desetak metara. Nije mu bilo pomoći - rekao je on.

U stanu Kocića u Niškoj Banji još ne mogu da veruju da Stefana nema. Dok majka Biljana vadi iz novčanika Stefanovu sliku, sestra Milica je uplakana.

- Prvo sam mislila kako mi je dojavljeno da je Stefan povređen, videla sam kola Hitne pomoći i molila boga da su povrede male. Onda sam videla muževljevu grimasu lica koju nikada neću da zaboravim. Zadesilo nas je najgore. Bog uzima najbolje - kaže ona i dodaje:

- Stefan je toliko bio dobar da je svima pomagao i na kraju je tako stradao. On je jednom, pričao mi je, naišao na prosjaka bez noge na autobuskoj stanici u centru Niša i dao mu poslednji novac iz džepa. Uhvatili su ga bez karte u autobusu, a hteo je da je plati tim novcem. Pitala sam ga zašto je to uradio, samo je odmahnuo rukom.

Vozač "stojadina" pobegao

Nakon strašnog udesa i vozač "stojadina" je pobegao sa lica mesta. On se udaljio sa lica mesta i za njim policija intenzivno traga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading