Železnica Srbije priznala da je postojao kvar na mreži kada je struja ubila Mirka, ali jedna greška bila je kobna za nesrećnog dekicu

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

07.08.2019

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom pogibije Nišlije Mirka Veselinovića (89) koga je juče nedaleko od Železničke stanice Crveni krst udarila struja iz kontaktnog kabla, oglasile su se Infrastrukture Železnica Srbije saopštenjem u kojem se priznaje da je postojao kvar koji je za starca bio koban, ali se naglašava da je bio na mestu gde je zabranjen pristup neovlašćenim licima.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

- Nesreća se dogodila kada je iznad koloseka koji nije u javnoj upotrebi, došlo do opuštanja nosećeg užeta kontaktne mreže u krugu niške Ložionice na Crvenom Krstu, gde je zabranjeno kretanje neovlašćenim licima i gde se mogu nalaziti isključivo službena, obučena lica kompanija železničkog sektora. Pripadnici MUP sprovode istragu zašto se nastradala osoba neovlašćeno nalazila na službenom železničkom mostu - navodi se u saopštenju koje je potpisao Nenad Stanisavljević, PR Infrastruktura Železnica Srbije.

- Železnice Srbije navode i da je registrovan poremećaj u napajanju kontaktne mreže strujom, ali da se nesreća dogodila pre nego što je njihova ekipa stigla na lice mesta kako bi kvar otklonila.

- Nako izvršenog uviđaja na licu mesta, ekipa je odmah popravila noseće uže kontaktne mreže koja od tog trenutka redovno radi. Ispravna kontaktna mreža preduslov je obavljanja svih poslova na železničkoj infrastrukturi pa se redovno pregleda i servisira.

Kvarovi na kontaktnoj mreži se istog trenutka elektronski registruju a stručne službe "Infrastrukture Železnice Srbije" obučene su i osposobljene da reaguju i otklone oštećenja na elektrotehničkoj železničkoj infrastrukturi - navodi se u saopštenju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Takođe, izražava se žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradalog, ali se apeluje na građane da se ne kreću na železničkim službenim mestima, da poštuju zabrane i upozorenja, kako ne bi ugrozili svoj i tuđe živote.

Da podsetimo, Mirko Veselinović, koji je brao šljive kraj napuštene pruge, zadobio je opekotine drugog i trećeg stepena od kojih je preminuo sinoć u niškoj bolnici. Pretpostavlja se da je nesrećni dekica krenuo da bere šljive i poseče samoniklo drvo u parlogu, i da se slučajno našao na mestu gde je pristup dozvoljen isključivo službenim licima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading