Jezivi opisi nesreće na Dedinju: Sve je bilo puno krvi dok su odzvanjali jauci

Autor: Blic, Republika

Hronika

30.07.2019

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas,na liniji 78 gradskog saobraćajnog preduzeća dogodila se strahovita nesreća. Kako se pretpostavlja, do nesreće je došlo kada je eksplodirala boca za vazduh koja se nalazila iznad vrata. Očevici koji su se zatekli na licu mesta, prenose strašne utiske.

Foto: S.T./Tanja Milovanović
Autobus je bio potpuno raznet eksplozijom

- Čelo joj je bilo skroz u krvi koja se slivala niz lice. Imala je otvorenu ranu na glavi, ali je ipak bila svesna". Ovako započinje priču jedan od očevidaca nesreće na Dedinju koja se dogodila danas, kada je autobusu na liniji 78 eksplodirao kompresor za vazduh.

U nesreći je povređeno šest osoba, a prema rečima svedoka u autobusu se nalazila i jedna beba, koja srećom nije zadobila povrede, ali je njenoj majci savetovano da preventivno ode kod lekara kako bi detetu proverili sluh.

- Majka sa bebom u krilu sedela je nedaleko od žene na koju je kompresor pao. Osim što je bila vidno uznemirena i uplašena, majka, kao ni beba, nisu imale vidljive povrede - kaže uznemiren mladić zaposlen u kladionici pored.

On dodaje da je najgore prošla žena koja je imala otvorenu povredu na glavi, a koja je sedela tik uz srednja vrata autobusa, gde se nalazi kompresor za vazduh.

Foto: e-stock/M.RODIĆ
Stravičan prizor sa mesta nesreće

- Strašan prizor, čelo joj je bilo skroz u krvi koja se slivala niz lice. Imala je otvorenu ranu i bila je najteže povređena, ali ipak svesna. Radnice iz obližnje apoteke su odmah pritrčale i maramicama pokušale da zaustave krvarenje - kaže mladić.

Prema rečima očevidaca u autobusu je bilo dosta putnika, vidno potrešenih i u nevereci šta se zbilo.

- Čula sam strašan prasak, a zatim smo kolega i ja istrčali na ulicu i videli komade stakla na kolovozu i autobus koji se u tom trenutku zaustavlja malo niže od samog mesta nesreće. Odmah su se čuli krici ljudi, a mi smo im pritrčali u pomoć - priča Snežana, zaposlena u kafiću ispred koga se dogodila eksplozija.

Ona ističe da su uglavnom povređene žene starijih godina i potvđuje da je najtežu povredu imala žena sa otvorenom ranom na glavi.

- Jedna je imala posekotinu na ruci, dok su se ostale žalile na bolove u predelu glave. Ostali putnici iz autobusa bili su u šoku - navodi Snežana.

Nesreća se dogodila nešto pre 11 časova u Ulici neznanog junaka, između broja 4 i 6 , a na lice mesta izašle su tri ekipe Hitne pomoći i policija. Oni su povređene žene, po svemu sudeći sa lakšim povredama, prevezli u Urgentni centar.

RepublikaFoto: S.T./Tanja Milovanović
Eksplozija je raznela prozor autobusa

Oglasio se i direktor urgentnog centra

Dušan Jovanović je novinarima rekao da je u Urgentni centar primljeno šest pacijenata, uglavnom s lakšim telesnim povredama, ali će jedna putnica zbog težih povreda glave biti zadržana na ispitivanjima.

- Dijagnostika je još u toku. Uglavnom se radi o lakšim telesnim povredama koje ne zahtevaju bolničko lečenje - rekao je Jovanović novinarima u Urgentnom centru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading