Policija u Italiji uhapsila srpskog begunca: Mafijaš pao zbog omiljenog soka!

Autor:

Hronika

29.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska policija uhapsila je u spektakularnoj akciji Safeta Altića (43), Bosanca poreklom iz Srbije za kojim se godinama tragalo zbog umešanosti u organizovani kriminal, uključujući veze sa mafijom i fudbalskim nameštaljkama. Prema pisanju italijanske štampe, skrovište ovog okorelog kriminalca i narko-dilera odale su limenke gaziranog soka, koji obožava da pije!

RepublikaFoto: Printscreen/telenord.it
Safet Altić

Opkoljen

Altić je odranije poznat policiji po saradnji sa italijanskom mafijom, a bio je optužen za silovanje i trgovinu drogom. Široj javnosti je postao poznat nakon skandala koji je izbio zbog nameštanja utakmica u italijanskoj Seriji A. Prema pisanju portala Telenord, poslednjih godina skrivao se u Španiji, odakle je nedavno pobegao nakon što je ranjen u jednoj sačekuši. Italijanska policija dobila je informaciju da se vratio u Italiju i da se skriva u gradu Marasiju, gde mu je postavila zasedu.

- Srpskog osuđenika koga su se mnogi plašili zbog veza sa podzemljem i trgovinom droge, paradoksalno, izdale su limenke soka koji voli da pije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U 20 sati prethodne noći agenti na terenu dobili su potvrdu da je Altić u jednoj od kuća kada su videli stanodavca koji je ušao u nju sa kesom punom limenki - pišu mediji.

Agenti na terenu dobili su potvrdu da se Altić skriva u jednoj od kuća kada su videli stanodavca sa kesom punom limenki

Altić nije odmah uhapšen. Odlučeno je da se u akciju krene sutradan.

Dosije

  • trgovina drogom
  • silovanje
  • nošenje oružja
  • veze s italijanskom mafijom
  • nameštanje fudbalskih utakmica

- Kada su policajci upali u kuću, begunac je pokušao da pobegne skočivši sa zida visokog više od tri metara, ali je pao u šake agentima koji su bili opkolili kuću. Izgleda da je Altić odranije imao povrede ramena i veoma upadljivu ranu na glavi koju je najverovatnije zadobio u sačekuši u Španiji, odakle je nedavno pobegao. Iz tog razloga nakon hapšenja je prebačen u zatvorsku bolnicu u Marasiju - navodi Telenord.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Pornićem ucenjivali Luku Tonija

Altić je široj javnosti postao poznat nakon skandala koji je 2012. potresao italijanski fudbal. Kako je pisala Gazeta delo sport, tadašnji napadač Lacija Đuzepe Skuli, koji je inače unuk Ðuzepea Morabita, ozloglašenog bosa mafije u Kalabriji, zajedno sa Altićem je pokušavao da uceni čuvenog napadača Luku Tonija, koji je u to vreme igrao za Juventus. Policija je presrela Skulijev razgovor sa Altićem u kojem komentarišu fotografije na kojima je Luka Toni navodno sa nekoliko maloletnih prostitutki. Navodno su pregovarali o nameštanju meča Lacio-Đenova, koji je trebalo da se odigra.

Našli pištolj

Protiv Altića se vodilo više istraga kojima rukovodi zamenik tužioca Okružne direkcije za borbu protiv mafije u Đenovi Federiko Manoti. Nakon hapšenja policajci su pretresli kuću u kojoj se skrivao i pronašli pištolj, ali i uhapsili bračni par koji mu je bio domaćin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading