Ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu u Beogradu pod lupom: Na dopuni optužnica protiv Dera i Ciglera

Autor:

Hronika

26.07.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu vratio je tužilaštvu na dopunu istrage optužnicu protiv Čabe Dera i Alena Ciglera kojom se terete za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu 5. januara ove godine.

RepublikaFoto: IndesTV/printscreen
Čaba Der

Cigler je u pritvoru od januara, a Der je uspeo da pobegne iz Srbije, a prošle nedelje iz Praga, gde je uhapšen 1. marta, izručen je Budimpešti, gde odgovara za ubistvo počinjeno u tom gradu u septembru 2018. godine. Optužnica je podignuta 6. juna, ali je naredbom suda 16. jula vraćena na dopunu istrage.

- U toku je dopuna istrage zbog ubistva Nebojše Markovića protiv Čabe Dera zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija - kažu u Višem javnom tužilaštvu.

Der je izručen Budimpešti, gde odgovara za ubistvo počinjeno u tom gradu u septembru prošle godine

Za ista krivična dela tereti se i Cigler. Ubistvo Markovića zabeleženo je kamerom sa okolne zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlači pištolj iz torbe i puca u njega, potom ulazi u vozilo i beži u nepoznatom pravcu.

RepublikaFoto: Grad Subotica
Alen Cigler

Der je osumnjičen kao direktni izvršilac ubistva Markovića, a njegov saučesnik u tom delu je, kako se sumnja, Alen Cigler zvani Mačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading