Srbi prevaranti ojadili bečke penzionere: Na proverenu foru uzeli 2,5 miliona evra

Autor: Republika

Hronika

25.07.2019

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tri prevaranta koji su s predstavljali kao policajci uverili su više desetina bečkih penzionera da im predaju svoju ušteđevinu na čuvanje u ukupnom iznosu 2,5 miliona evra, objavila je policija u austrijskoj prestolnici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kriminalci širom Evrope mesecima se koriste tim lukavstvom, ali trojica muškaraca privedenih u Austriji, od kojih su dvojica iz Srbije, a jedan je državljanin Turske, čini se radili su nezavisno od mreže iz drugih država, rekao je portparol policije za nemačku agenciju dpa.

Od decembra su trojica muškaraca telefonski pozivali penzionere i predstavljali se kao agenti kriminalističke policije koji istražuju slučajeve provale.

Da bi bili uverljiviji, koristili su se manipulisanim telefonskim vezama imitirajući austrijski broj za hitne pozive policiji - 133. Kada bi jedan od osumnjičenih uverio neku od žrtava da bi joj mudrije bilo ušteđevinu predati u ruke policije, njegov bi saučesnik već bio na vratima s lažnom policijskom značkom spreman da preuzme novac.

Policija je objavila da ipak nisu svi penzioneri "naseli": od nekoliko stotina poziva prevare su im uspele u najmanje 38 slučajeva. Jedan od Srba priznao je optužbe koje mu se stavljaju na teret, a druga dvojica brane se ćutanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading