Stefan Totić koji je ubijen na Voždovcu bio najmlađi srpski kasapin: Znao ga čak i Šaban Šaulić, a evo šta je pričao o njemu

Autor: telegraf.rs

Hronika

23.07.2019

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stefan Totić (28) koji je sinoć ubijen u vatrenom obračunu na Voždovcu, bio je najmlađi srpski kasapin, čiji otac je držao poznatu pečenjaru na Crvenom krstu u koju je često dolazio i legendarni pevač, Šaban Šaulić.

RepublikaFoto: e-stock/P. JOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Stefan Totić je 1999. godine bio najmlađi srpski kasapin. Imao je samo sedam godina i sa velikom ljubavlju je pričao o svom poslu mesara i ugostitelja. U kafanu, koju je njegov otac Dušan dugo držao na Crvenom krstu, često je svraćao njihov veliki prijatelj, legendarni pevač Šaban Šaulić. Poznat po odličnom pamćenju, Šaban je sa nama rado razgovarao o ovom dečaku i 20 godina kasnije, sa velikom naklonošću i ljubavlju u glasu. I sećao se svakog detalja.

Mali Stefan je pre skoro dve decenije sve mušterije u mesari zasmejao kada je rekao:

- Više volim kafanu nego "Moćne rendžere". A više volim da koljem i obrađujem prasiće nego ga gledam crtaće. I više volim da čitam kuvar nego stripove.

Uvek je koristio priliku da priča da mu je Šaban omiljena mušterija.

RepublikaFoto: printscreen/facebook
Šaban Šaulić se i posle mnogo godina sećao mladog kasapina iz pečenjare na Crvenom krstu

- On mi daje najveći bakšiš, po 100 dinara. Služim ga pečenjem, viskijem, spremam, čistim mušemu, donosim mu hleb. Najviše voli da jede praseće i jagnjeće nogice - otkrio je tada dečak.

 

 

Legendarni pevač se prijatno iznenadio i obradovao kada smo ga pitali da li se seća Stefana.

- On je tada bio mali, bucmast, jak klinac, a njegov otac je bio moj veliki prijatelj. Držali su pečenjaru na Crvenom krstu u Beogradu. Sećam se da je Stefan uvek imao neku belu kecelju, otac ga je naučio da seče meso i on je to stvarno znao da radi kao veliki i ozbiljan mesar - rekao nam je pre nekog vremena pevač.

- Ja sam ga uvek častio i kupovao mu neki slatkiš. Bio mi je strašno drag jer je bio jedna velika dobrica. Poslednje što znam o njemu je da je kasnije tokom odrastanja trenirao vaterpolo u Partizanu - dodao je.

Na pitanje da li je zaista najviše voleo jagnjeće i praseće nogice, Šaban je kroz smeh govorio:

- Tačno je. Stefan je baš znao da ih pripremi kako valja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading