Saslušan Vukotić, advokat tvrdi da je dao čvrste alibije

Autor: Tanjug

Hronika

21.07.2019

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Vukotić (38), za kojeg Crna Gora veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana", saslušan je u Srbiji povodom zamolnice crnogorskog ministarstva pravde, u vezi sa tri pokušaja ubistva za koja je osumnjičen u toj državi.

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Jovan Vukotić

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović precizirala je za Tanjug da je Vukotić saslušan u predmetima u kojima su oštećeni Vojin Stupar i Miloš Radonjić, kao i Tamara Zvicer, napominjući da je u oba slučaja pružio čvrste alibije kojima dokazuje da nije bio, niti je mogao biti na mestu izvršenja tih krivičnih dela, te da ne može biti ni izvršilac tih krivičnih dela.

U predmetu pokušaja ubistva Tamare Zvicer u Kotoru 2016. godine, Vukotić je, prema rečima njegovog branioca, u tom trenutku bio hiljadu kilometata daleko.

- Čim je javno ''prozvan'' u vezi sa tim slučajem, on je tužilaštvu dostavio materijalne dokaze u formi video zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrđuju njegov alibi i njegovu odbranu. Na te okolnosti postoji i veliki broj svedoka - napomenula je Dobričanin Nikodinović.

Kada je u pitanju pokušaj ubistva Stupara i Radonjića takođe u Kotoru 2016. godine, odbrana Vukotića je da "ni tog dana, ni tih dana" nije bio u Kotoru, niti na primorju, dodala je advokatica.

Uvidom u spise, kako kaže Vukotićev branilac, može se utvrditi da njegovu odbranu potvrđuje i analiza svih materijalnih dokaza kao i brojni svedoci.

Inače, Ministarstvo pravde Srbije nedavno je primilo zahtev Crne Gore za izručenje ovog Kotoranina, koji u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanja pasoša.

Zahtev za izručenje prosleđen je Višem sudu u Beogradu koji treba da odluči o ispunjenosti uslova za izručenje Crnoj Gori, a konačnu odluku o izručenju u svakom slučaju donosi ministar pravde. 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading