Novi detalji sa saslušanja: Dinić tvrdi da nije planirao da ubije Šaranovića!

Autor: novosti.rs

Hronika

17.07.2019

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlija Milan Dinić saslušan je pred Specijalnim tužilaštvom u Crnoj Gori, gde je izneo tvrdnje da "nikada nije planirao ubistvo sada pokojnog Budvanina Slobodana Šaranovića, kao što se tereti". Prema navodima optužnice, za ovu likvidaciju angažovao ga je Baranin Alan Kožar, ali Dinić tvrdi da njega ne poznaje i da nikada nije imao komunikaciju sa njim.

RepublikaFoto: e-stock/ P.JOVANOVIC
Slobodan Šaranović

Dinić je objasnio da je živeo desetak godina u zgradi naspram koje je stanovao Šaranović, ali i da ga je upravo sada pokojni Budvanin u decembru 2016. godine angažovao za nadgledanje zgrade ili automobila.

Ovaj posao, Dinić, kako tvrdi, nije dugo obavljao. Navodno, nakon svađe sa majkom Zoricom, koja mu je pronašla pištolj, odlučio je da Šaranoviću kaže da više ne može da radi za njega. Tada mu je, objašnjava, vratio oružje i telefon.

- Istog dana sam se sreo sa Šaranovićem. Kada sam mu saopštio da više ne mogu da radim za njega, on me je napao da sam nepošten i rekao da se kod njega tako lako ne prestaje sa poslom - ispričao je Dinić. - Dodao je i da ima jake veze u DB, ali i da moram da napustim Crnu Goru ako želim da mi poštedi život. Seli smo u njegov BMV koji sam nadgledao i on me je odvezao do Berana. Nisam siguran koji je to grad, ali znam da je na severu Crne Gore. Kupio mi je kartu do Beograda nakon čega sam otišao izvan zemlje.

PUCNjI IZ KOLA U POKRETU

Slobodan Šaranović je likvidiran 2017. godine u Budvi ispred svoje zgrade. Na njega je pucano iz kola u pokretu, a ubica nikada nije pronađen.

Svedočila je i Šaranovićeva supruga Gordana. Ona je objasnila da joj je muž kazao da mu je krajem decembra 2016. prišao momak južnjačkog akcenta koji mu je predao pištolj i telefon.

- Slobo mi je tada ispričao da je pitao tog mladića šta dobija ako ga ubije - prisetila se Gordana Šaranović. - On mu je na to odgovorio da mu je obećan stan u Srbiji i 100.000 evra, a ako bude otkriven da će mu biti plaćeni advokat i troškovi, kao i da će mu porodica biti zbrinuta. Slobo je kazao i da je tada dao tom mladiću 300-400 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading