Zločin koji je zgrozio Srbiju! Mališa Jevtović zverski je silovao i ubio malu Katarinu (3), a evo šta je sada monstrum uradio u zatvoru

Autor: Mediji, Republika

Hronika

17.07.2019

06:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre 14 godina, Mališa Jevtović je u Zvezdarskoj šumi, pred svojom devojkom Anom Filipović, koja mu je čuvala stražu, silovao i tukao njenu trogodišnju ćerkicu Katarinu Janković. Nesrećna devojčica je od zadobijenih povreda preminula u bolnici.

RepublikaFoto: e-stock/S. MARIČIĆ
Ana Filipović i Mališa Jevtović

Taj slučaj seksualnog iživljavanja, zverstva nad nemoćnom devojčicom i njeno ubistvo, najblaže rečeno, zgrozio je javnost Srbije. Tada su mnogi komentarisali i da bi trebalo vratiti smrtnu kaznu.

Zverstvo nad nedužnom devojčicom je razotkriveno kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju, 17. jula 2005, popodne, doneli u KBC "Zvezdara". Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete iste večeri preminulo.

Već sledećeg dana policija je razotkrila surove ubice.

Obdukcija je pokazala da je devojčica preminula od rascepa jetre i drugih unutrašnjih organa. U zapisniku je takođe bilo navedeno da je Katarina duže vreme bila seksualno zlostavljana.

Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, a majka na 37 godina robije. Ta kazna je najveća među ženama u Srbiji. Jevtović kaznu sada služi u zatvoru Nova Skela, a majka u KPZ u Požarevcu.

Mališa Jevtović, monstrum koji je osuđen na maksimalnih 40 godina zatvora zbog surovog silovanja i ubistva trogodišnje Katarine Kaje Janković 2005. godine, u zatvoru Nova Skela promenio je veru i prešao u islam.

Monstrum je odluku da promeni veru doneo još pre nekoliko godina. Međutim, u zatvoru ne znaju zbog čega se odlučio na ovaj potez.

- Nije promenio ni ime, ni prezime. Ne znamo koji su mu motivi za ovakvu odluku - kaže izvor.

Iako su pojedini mediji objavili da se Jevtović na ovu odluku odlučio nakon dugih razgovora sa cimerom vehabijom, u zatvoru kažu da ti navodi nisu tačni.

- Cimer mu nije vehabija, oni u zatvoru imaju posebno odeljenje. Nije nikada imao ni cimera muslimana - dodao je izvor.

Jevtović navodno vreme provodi u molitvama i poštujući običaje islamske vere, a pustio je i bradu.

Molitva u zatvorima nije zabranjena, niti bilo ko može da ograniči osuđenicima da menjaju veru sve dok se ponašaju u skladu sa pravilima i kućnim redom.

Mališa Jevtović je neko vreme kaznu služio u zatvoru Zabela, a onda je prebačen u Novu Skelu u Beogradu u kojoj kazne služe i druge surove ubice i silovatelji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading