Čumeta dočekala Ivanina tetka?!

Autor:

Hronika

15.07.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubiša Buha Čume, najvažniji svedok saradnik u istoriji srpskog pravosuđa, nakon izlaska sa četvorogodišnje robije kao da je u zemlju propao. Čovek koji je mesecima punio novinske stupce, što zbog suđenja, što zbog razvoda od tadašnje supruge Ivane Tulović, kao da je nestao.

RepublikaFoto: facebook.com/Legende devedesetih
Ljubiša Buha Čume

- Očekivali smo da će već prvog dana biti gužva ispred njegove kuće, ali skoro da niko nije došao, nismo znali ni da li je on tu. Mislim da je dolazila samo Ivanina tetka, da malo pospremi i da se pozdravi sa bivšim zetom, sa kojim je ostala u dobrim odnosima i posle njihovog razvoda - rekla je komšinica iz Surčina, koja nije želela da se predstavi.

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, Čume se smestio u roditeljskoj kući upravo da bi izbegao neželjene posete i vreme proveo sa decom.

Buha je pušten iz zatvora u Sremskoj Mitrovici posle izdržane kazne od četiri godine i osam meseci. Bio je osuđen zbog više krivičnih dela - prikrivanje kradenog ferarija, pretnje policajcu i ometanje istrage, a na 14 meseci i zbog vređanja tužioca.

Ključni svedok protiv "zemunaca"

Ljubiša Buha Čume bio je svedok saradnik čiji iskaz je bio ključan u sudskim procesima protiv osuđenih za ubistvo premijera Zorana Đinđića i pripadnicima "zemunskog klana", kojima se na teret stavljalo zločinačko udruživanje i više desetina ubistava.

Njegovi advokati su u međuvremenu podneli krivičnu prijavu protiv Ivane Buhe, koja je bila ključni svedok u procesu protiv njega. Tu krivičnu prijavu zbog lažnog svedočenja tužilaštvo je prihvatilo i u toku je sudski postupak pred Prvim osnovnim sudom. Ivana juče nije želela da komentariše ni pomenuti sudski spor niti izlazak na slobodu njenog bivšeg supruga.

Osuđivan zbog:

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- prikrivanje kradenog ferarija

- pretnje policajcu

- ometanje istrage

- vređanje tužioca

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading