Odloženo suđenje Šaranoviću za ubistvo advokata Vladimira Zreleca

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

12.07.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Vladimiru Šaranoviću, optuzenom za ubistvo advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 10. septembar.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ/MUP Srbije/pixabay.com
Ubistvo advokata Vladimira Zreleca

Suđenje je odloženo jer se čeka dopunsko veštačenje koje treba da opredeli da li je na advokata, na kojeg je pucano iz kola u pokretu, pucano sa mesta vozača ili suvozača.

Ovaj slučaj se dovodi u vezu sa Zrelecovim zastupanjem Slobodana Šaranovića, ubijenog u Budvi 2017. godine, kome je beogradski advokat vodio poslove u vezi sa kockarnicama i menjačnicama.

Šaranović je takođe angažovao Zreleca za postupke u Srbiji i u Crnoj Gori koji su se protiv njega vodili zbog sumnje da je naložio ubistvo Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića. 


Vladimir je rođak Slobodana Šaranovća i svojevremeno je bio zaposlen kod njega.

Mediji su ranije pisali da se u dokazima ovog predmeta nalazi i pismo za koje je Zrelec rekao "da se da policiji ukoliko mu se nešto dogodi“, a koje je napisao Slobodan Šaranović.

Vladimir Šaranović je na početku suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović. 

On je međutim priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije. 


Njegova supruga, takođe optužena zbog marihuane negirala je krivično delo za koje se tereti - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Šaranović se optužnicom tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom. 

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara ove godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru. 

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading