Sin i ćerka političara saslušani zbog ubistva starice: Jelena smestila bratu hapšenje, pa tvrdila da je nevin!

Autor:

Hronika

10.07.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Špagović (25), ćerka bivšeg poslanika i drugog čoveka stranke Srpska desnica Saše Dujovića, smestila je bratu hapšenje, a onda na saslušanju pokušala da ga spase robije, saznaje Srpski telegraf! Špagovićeva je pred istražnim organima tvrdila da je iz straha od policije umešala brata u ovaj slučaj i da je on nevin, ali joj tužilaštvo zasad nije poverovalo.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Jelena Špagović

Brani brata

Špagovićeva, koja se tereti za brutalno ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (81) iz Zemuna, i njen brat Momčilo Dujović (21), koji se tereti za saučesništvo prilikom zločina, pred istražnim organima su bili poprilično šturi prilikom izjašnjavanja o optužbama za koje se terete. Osim što je pokušala da odbrani brata, Jelena nije želela da iznosi svoju odbranu, već je iskoristila svoje pravo da se brani ćutanjem.

- Ja sam svog brata Momčila spomenula iz straha od policije. On nije kriv nizašta i nema apsolutno nikakve veze sa onim što mu se stavlja stavlja na teret. Svoju odbranu ću izneti u narednoj fazi postupka - rekla je ona.

Ništa rečitiji pred istražnim organima nije bio ni Dujović, ali je i on tvrdio da je nevin.

Osim što je pokušala da spase brata robije, Jelena nije želela da iznosi svoju odbranu

- Nemam nikakve veze sa krivičnim delom koje mi se stavlja na teret - izjavio je on.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Momčilo Dujović

Negira zločin

Podsetimo, Jelena Špagović i njen brat Momčilo Dujović uhapšeni su u subotu zbog sumnje da su sredinom juna brutalno ubili Majdu Garović. Nesrećna starica nestala je 15. juna, a njeno ugljenisano telo bez ruku nađeno je pet dana kasnije u kontejneru u vikend-naselju u Krčedinu. Istraga je pokazala da je Jelena dugovala 2.500 evra Majdi, koja joj je bila komšinica pre nego što se razišla sa mužem i da bi to mogao biti motiv.

2.500 evra dugovala Jelena ubijenoj Majdi

Pretpostavlja se da je namamila staricu da se nađu, rekavši joj da hoće da joj vrati pare, pa je ubila, isekla i bacila u kontejner, koji je potom zapaljen. Istraga se trenutno vodi samo protiv Jelene i njenog brata, ali se sumnja da su imali još pomagača.

RepublikaFoto: youtube.com/SvrljiskeNovine1
Saša Dujović

Dujović: Porodica mi je uništena

Političar Saša Dujović, koji je nakon ovog zločina dao ostavku na sve funkcije, izjavio je ranije za naš list da ovako nešto ne bi poželeo ni najcrnjem neprijatelju.

- Porodica mi je uništena. Ukoliko su moja deca kriva, neka budu najstrože kažnjeni, kao i svi ostali koji su se ogrešili o zakon - rekao je Dujović.

Advokat: Dujović neosnovano uhapšen

Nebojša Maraš, advokat uhapšenog Dujovića, tvrdi da je njegov branjenik neosnovano lišen slobode.

- Njemu je tužilaštvo najpre stavilo na teret krivično delo pomoć nakon izvršenja ubistva. Međutim, Krivični zakon Srbije kaže da se učinilac ovog krivičnog dela neće kazniti ako je izvršilac kome je pomogao njegov rođeni brat ili sestra, što je ovde slučaj. Nakon što je tužilac iz Sremske Mitrovice uvideo svoju grešku, jer je ranije naložio hapšenje Dujovića, promenio je pravnu kvalifikaciju, te sad delo za koje se moj branjenik tereti nije pomoć nakon ubistva, već saučesništvo u zločinu - kaže Maraš.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading