Tuga u porodici Todorović: Malu Helenu majka kroz suze neprestano doziva, otac je potpuno skrhan bolom

Autor: Novosti, Republika

Hronika

09.07.2019

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji devojčice (4) koja se udavila u bazenu u Omoljici primali saučešće. Sagnula se da dohvati pištolj koji je upado u vodu. Pronašao je stric.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Mala helena koja je tragično stradala

Dan nakon tragedije u Omoljici kod Pančeva, gde se četvorogodišnja Helena udavila u bazenu rodbina, komšije i prijatelji, koji su došli da izjave saučešće porodici, i dalje ne mogu da veruju da više nema njihove male mezimice. Devojčica je nastradala u dvorištu kuće njenog dede, u Ulici kralja Petra Prvog, dok su samo nekoliko metara dalje sedeli njeni majka i otac.

Desetak putničkih vozila, od kojih su neka i sa stranom registracijom, parkirano je bilo ispred kapije porodice Todorović. Dvorište nije moglo da primi sve one koji su došli, pa su neki od rođaka i komšija stajali ispred. Niko ne krije suze. Svi duboko žale za izgubljenim dečjim životom.

- Ne mogu i dalje da verujem da je više nema, ona je bila anđeo, a Bog bira najbolje - kaže jedna komšinica.

- Bila sam u kući da izjavim saučešće. Zlatija je očajna, stalno doziva ćerku. Daju joj sedative da se smiri, a Miroslav samo plače i s nevericom odmahuje glavom. Oni su divna porodica, vrlo brižni roditelji, deca besprekorna. Dečaci su sad uplašeni i u šoku. Strahota za celu porodicu, rodbinu, nas komšije. Trudimo se da pomognemo, ali teško je, preteško za sve. A tek za roditelje...

Jedan rođak, čuvši za tragediju, došao je iz Holandije:

- Kad su mi javili, kao grom da me je pogodio! Nisam mogao da verujem. Odmah sam seo u auto i došao u Srbiju, da podelim tugu sa najbližima, ispratim poslednji put našu mezimicu. Čekamo još neke rođake iz inostranstva. Strašno je ovo što nam se dogodilo. Trebalo je uskoro da se okupimo i proslavimo njen četvrti rođendan. - rekao je on.

Igra koje se tragično završila

Podsetimo, Helena T. se u nedelju, oko podneva, igrala u dvorištu u kojem su bili i njeni roditelji, baka i deda, stric. Punila je plastični pištolj vodom i prskala ih. Šalili su se sa njom, zadirkivali je. Sve vreme im je bila na očima.

Međutim, u jednom trenutku, devojčica je nestala. I, dok su se ukućani dali u potragu za njom, devojčica kojoj je upao pištolj u bazen, sagnula se i završila u vodi. Tu ju je i pronašao stric Igor. Otac Miroslav izvukao je mezimicu iz bazena i pozvao pomoć. Nažalost, za dete je bilo kasno. Devojčica će u utorak biti sahranjena. 

BILA ZDRAVA KAO DREN

Obdukcija tela četvorogodišnje devojčice je završena i, kako saznajemo, odbačene su sve sumnje i čaršijske priče da je, možda, Helena preminula zbog srčanih smetnji.

- Ma, to su gluposti! Dete je bilo zdravo kao dren. Da ne pričam o tome kako je uvek bila vesela, svima je širila ručice i trčala u zagrljaj. Obdukcija je pokazala da je, malo čedo, slučajno nastradalo. Udavilo se u bazenu, u pola metra vode - rekla je komšinica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading