(FOTO) Porodična tragedija u Skrobari kraj Pančeva: Grom ubio dete dok se igralo u dvorištu!

Autor:

Hronika

09.07.2019

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak Pavle Iljazović (7) poginuo je u nedelju uveče oko 20 časova, kada ga je tokom nevremena koje je zahvatilo Srbiju u dvorištu porodične kuće u naselju Skrobara kraj Pančeva udario grom.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Porodica tragično stradalog Pavla Iljazovića

U trenutku nesreće mališan se sa braćom i sestrama igrao ispred kuće.

- Videla sam da se sprema nevreme, a deca su se igrala u dvorištu. Pavle je bio sa mlađim bratom i dve sestre. Pošla sam po njih da ih uvedem i svi su krenuli za mnom. Kada smo ušli, videla sam da je Pavle, koji je bio najstariji, ostao napolju - priča Pavlova majka Emina.

UDAR U KOLENO

Kako dodaje, ona je odmah krenula da i njega uvede, ali se u tom trenutku začuo strašan tresak.

- Mlađa deca su me poslušala, a zašto je Pavle ostao napolju, zašto nije i on ušao, ne znam - priča kroz suze Emina Iljazović.

Kada je izašla iz kuće, zatekla je mališana kako leži na zemlji. Počela je da doziva pomoć i prvi je dotrčao njen suprug Perica Gavazović.

- Znao sam odmah šta se desilo. Kada smo prišli, Pavle je još disao. Video sam ranu od groma na kolenu, a drugu neku povredu nisam primetio. Nije bilo opekotina, nisu ni stvari na njemu izgorele - priča otac mališana.

UMRO DO BOLNICE

U blizini je bio i vlasnik ciglane u čijem krugu živi ova porodica, koji je pomogao da se Pavle preveze do bolnice.

 

 

- Nismo ni 100 metara bili udaljeni od bolnice u Pančevu kada je Pavle prestao da diše. Uneli smo ga, lekari su pokušali oživljavanje, ali spasa mu nije bilo. Pavle je umro pred našim očima. Ne znam, strašno je to što se dogodilo - kaže otac Perica.

Grom zapalio krov kuće u Jagodini

Tokom nevremena u Jagodini grom je zapalio krov jedne kuće, kada je, kako se pretpostavlja, pogodio metalnu šipku TV antene i napravio veliku rupu. Plamen je ubrzo izazvao požar i progutao skoro ceo krov dvospratne privatne kuće. U vreme udara groma u prizemlju kuće spavala je baka, koja tvrdi da ništa nije čula i da su je tek vatrogasci probudili, dok je ostali deo porodice otputovao na more. Vatrogasci su za nekoliko sati uspeli da ugase vatru.

Ciglana u kojoj se dogodila nesreća nalazi se na putu od Skrobare ka Crepaji, a tragedija se dogodila pod neverovatnim okolnostima. Naime, dečak je poginuo dok je stajao nekoliko metara od drveta visokog petnaestak metara, a tu se nalazi i visoki dimnjak ciglane, kao i nekoliko bandera. Ipak, munja je pogodila malog Pavla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading