Gotova istraga o nesreći u Omoljici: Nema krivice za smrt male Helene

Autor:

Hronika

09.07.2019

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorogodišnja Helena Todorović iz Omoljice kod Pančeva, koja se udavila u nedelju u bazenu u dvorištu porodične kuće, biće sahranjena danas na lokalnom groblju u ovom mestu. Kako saznajemo, istraga je potvrdila da je devojčica stradala nesrećnim slučajem i otklonila sumnje da za eventualnu odgovornost roditelja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Helena Todorović

Preko ivice

Izvor Srpskog telegrafa blizak istrazi navodi da je obdukcija četvorogodišnje Helene završena i da je ona potvrdila da je smrt nastupila utapanjem.

- Tragedija se dogodila u nedelju po podne, kada se devojčica, u nameri da napuni vodeni pištolj, nagnula preko ivice bazena i upala u vodu. Njeno telo prevezeno je potom na obdukciju, koja je pokazala da je uzrok smrti davljenje - objašnjava naš sagovornik i dodaje da je istraga pokazala da u ovoj tragediji kakvu Pančevo i okolina ne pamte nije bilo elemenata krivičnog dela.

- Ekipe Centra sa socijalni rad obavile su svoj deo posla i dostavile mišljenje, na osnovu kojeg je odbačena bilo kakva odgovornost roditelja za zanemarivanje deteta - objašnjava naš izvor.

Beživotno telo pronašao je stric u bazenu kada je krenuo da ga prekrije ceradom

Igrala se u dvorištu

Podsetimo, stravična tragedija dogodila se u nedelju oko 12 sati, i to naočigled roditelja i rodbine nastradale Helene Todorović. Devojčica se tog dana sve vreme igrala u dvorištu. U jednom trenutku ukućani su shvatili da je nigde nema i počeli da je traže. Beživotno telo je pronašao stric kada je krenuo da ceradom prekrije bazen.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Bazen gde je devojčica nastradala

Danas sahrana

Od nastradale devojčice porodica će se poslednji put oprostiti danas na lokalnom groblju u Omoljici.

- Porodica još uvek ne može da dođe sebi zbog tragedije koja ju je zadesila. Roditelji devojčice su van sebe od bola zbog gubitka male Helene. Oni imaju još dva sina, ali je devojčica, kao najmlađa, bila miljenica u porodici. Niko u familiji još uvek ne želi da poveruje da nje više nema - kažu njihove komšije.

- Sedeo sam u dvorištu sa sinovima i snajom, a Helena nas je prskala pištoljem na vodu. Smejala se, igrala, zasmejavala nas... Na trenutak je nestala iz vidokruga i neko je viknuo: "Gde je Helena?" Svi smo odmah skočili od stola i krenuli da je tražimo. Uplašili smo se da ne istrči na ulicu - ispričao je novinarima nakon nesreće očajni Milosav, devojčicin deda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading