Carinici otkrili 850 "slepih putnika" od početka godine: Najveći broj na ovim prelazima

Autor: Tanjug, Republika

Hronika

08.07.2019

16:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici se na našim nafrekventnijim prelazima ka EU gotovo svakodnevno susreću sa "slepim putnicima", a od početka godine do danas otkriveno je gotovo 850 takvih slučajeva.

RepublikaFoto: e-stock/D.MILOVANOV
Foto: Ilustracija

Tako je na prelazu Batrovci 25. juna u kamionu čačanskih registracija natovarenom auto-gumama pronađeno pet ilegalaca, dok je 2. jula skener registrovao još trojicu u tovaru otpadnog papira koji je bugarski šleper prevozio ka Sloveniji. Najviše pokušaja migranata da se ilegalno domognu neke od zemalja EU zabeleženo je na prelazu Horgoš, ali i na prelazu Šid. 

Pojedini štampani mediji izveštavaju da su migarnti uveli i neke novitete u pokušaje ilegalnog prebacivanja preko granice. Tako su, na primer, primećeni slučajevi krađe identiteta, odnosno pokušaji da se preko granice pređe sa putnim ispravama državljana Srbije koji su im likom slični, dok su se pogranični organi susednih država susretali i sa pokušajima migranata da granicu pređu potpuno uronjeni u rasuti tovar robe, poput kukuruza u zrnu, kada su za disanje koristili samo cevčice. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading