Srbin predvodio bandu koja je harala po Nemačkoj: Špijunirali ljude, pa im na bankomatima otimali novac

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

08.07.2019

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka policija uhapsila je Srbina (29) zbog sumnje da je kao vođa bande krao debitne kartice, a onda sa njima podizao novac sa bankomata. On se trenutno nalazi u pritvoru u Dortmundu, dok policija traga za Srpkinjom (32), takođe osumnjičenom za isti zločin.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Foto: Ilustracija

Kako je saopštila nemačka policija, banda je izvela najmanje 11 pljački. Oni su krali debitne kartice od bespomoćnih starijih sugrađana, a onda sa njima podizali određene svote novca sa bankomata. Do šifri su dolazili špijuniranjem ili su ih žrtve imale sa sobom.

Krivična dela su počinjena u periodu od aprila 2018. do danas u Dortmundu (8), Esenu (2) i Hildenu (1). Kako je policija saopštila, žrtve su oštetili za petocifreni iznos.

Opsežna istraga dovela je do hapšenja lidera bande, 29-godišnjeg Srbina. On se trenutno nalazi u pritvoru. Srpkinja (32), za koju se sumnja da je učestvovala u istim delima, nalazi se u bekstvu, a policija veruje da je već napustila Nemačku.

U toku je istraga o ovim i drugim saučesnicima.

Policija je upozorila građane da ne nose šifre sa sobom.

- Obratite pažnju na sumnjive osobe na bankomatima i zaštitite unos PIN-a od neželjenih pogleda - kaže se na kraju saopštenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading