Komandant vatrogasaca: Požar je lokalizovan za 25 minuta i radili smo bez ikakvih prepreka!

Autor:

Hronika

28.06.2019

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom spekulacija da vatrogasci nisu kako treba pristupili gašenju požara u Karađorđevoj ulici, Miloš Majstorović, komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd oglasio se saopštenjem tvrdeći da su u pitanju neistine.

Foto: e-stock/S. JANČEVIĆ

- Komandno-operativni centar Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd primio je večeras u 19.18 sati dojavu da gori napušteni objekat u Karađorđevoj ulici, nakon čega je na lice mesta odmah upućeno šest vatrogasnih vozila sa 24 vatrogasca. 

Po dolasku na lice mesta zatekli smo kompletan objekat u plamenu i odmah pristupili lokalizaciji požara, kako se on ne bi proširio na okolne objekte, a koja je završena za 25 minuta.

Povodom spekulacija koje su se pojavile da taktika gašenja vatrogasnih ekipa zavisi od radova, koji se izvode u ovoj ulici, i da nismo mogli da priđemo objektu, moram da kažem da se radi o potpunim neistinama.

Foto: Republika

Taktiku gašenja prilagodili smo činjenici da ni u ovom trenutku i dalje ulazak vatrogasaca u sam objekat nije bezbedan i to iz prostog razloga što je objekat star više od 100 godina, iznutra je od drvene građe i postoji potencijalna opasnost od njegovog urušavanja u svakom trenutku - objasnio je Majstorović. 

Da podsetimo, u toku je dogašivanje požara u napuštenom objektu u Karađorđevoj ulici, u kojem niko nije povređen. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Vuk

29.06.2019 05:50

Svaka čast vatrogascima.. Ponos Srbije.. Bravo

SM

29.06.2019 07:46

Hvala nasim junacima sto se junacima zovu sto im je jedini cilj spasavanje zivota kapa dole

MAJA

29.06.2019 09:33

To je samo zgrada...bitno da niko nije izgubio zivot.

Minja

29.06.2019 09:38

Ovo su visokorizicna zanimanja tako da pripadnici tog poziva zasluzuju bolji zivotni standard i vise paznje da se obraca na njih.