Pali Guči, Armani i ostala elitna družina: Ogromna zaplena brendirane robe na Gradini

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

28.06.2019

09:54

Carinici su 25. juna na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina zadržali više od dve tone garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Tanjug/Uprava carina
Gradina

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao kamion beloruskih registarskih oznaka kojim je iz Istanbula ka Minsku transportovano preko 20 tone robe široke potrošnje. Prilikom pregleda šlepera carinski službenici su otkrili da se među prijavljenom robom nalazi i garderoba zvučnih brendova, poreklom iz Turske.

Reč je o oko 2.500 kompleta trenerki „Armani“, „Tomi hilfiger“, „Dolče i gabana“ i drugih, oko 1.500 majica „Najk“, „Adidas“, „Riplej“, isto toliko košulja „Šanel“, „Fendi“ i „Filip plejn“.

Zadržano je 450 komplet odela „Filip plejn“ i „Guči“, više od 1.000 šortseva „diskardid“, „tomi hilfiger“, „monkler“, zatim bermude, haljine, dečiji kompleti, kao i kravate, kaiševi, ženske torbe, čarape i donji veš, sve sa etiketama poznatih robnih marki.

O sudbini gotovo 8.000 odevnih predmeta ukupne težine preko 2.000 kilograma, čija je vrednost preko 28.000 evra, odlučiće nadležni sud.

 

Komentari (0)

Loading