Napadač koji je izbo studenta zbog antifašističke majice priveden

Autor: blic.rs

Hronika

24.06.2019

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niška policija identifikovala je i privela N.R. (33) koji se sumnjiči da je 21. juna nožem ubo u leđa studenta Elektronskog fakulteta u Nišu Uroša Janjića (25) na Keju kola srpskih sestara.

- Sumnja se da je on, nakon verbalne rasprave, a potom i tuče između petorice mladića, oštrim predmetom ranio dvadesetpetogodišnjaka. Policija će, po nalogu nadležnog tužilaštva, protiv N. R. podneti krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda, a protiv četvorice Nišlija, starosti od 21 do 25 godina, krivičnu prijavu za krivično delo učestvovanje u tuči, saopšteno je iz niške policije.

Kako je "Blic" pisao, Janjić je te večeri bio sa drugom na keju, a na sebi je imao majicu sa antifašističkim simbolom, koju je kupio na apsolventskoj ekskurziji u Španiji. Po njegovim rečima do sukoba je došlo kada mu je jedan od petorice Nišlija koji su im prišli oko 1 čas iza ponoći, zatražio da skine majicu koju ima na sebi, rekavši: "Smeta mi tvoja majica, možeš da je skineš?". On je to odbio, nakon čega je došlo do sukoba u kojem je Janjić zadobio dva uboda u telo, od kojih mu je jedan probio plućnu maramicu. Janjić je zbog povreda zadržan na lečenju na grudnom odeljenju Kliničkog centra u Nišu, ali nije životno ugrožen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading