Zločin koji je šokirao region: Svekar izrešetao snaju jer nije spremila ručak, sada je odlučeno koliko će da robija!

Autor: novosti.rs

Hronika

23.06.2019

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljko Popadić (67) iz Sitneša, kod Srpca, osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na 12 godina zatvora zbog ubistva snahe Ilijane Popadić (41), u koju je ispalio četiri hica iz pištolja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Presuda je izrečena nakon što je sud prihvatio sporazum o priznanju krivice, koji je Popadić sklopio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci. Time je u potpunosti priznao sve navode optužnice i prihvatio dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Zločin se dogodio 31. marta, oko 19.30, u njihovoj porodičnoj kući u Sitnešima, kod Srpca. U optužnici se navodi da je Popadić nakon kraće svađe sa snahom otišao na sprat kuće i iz spavaće sobe uzeo pištolj "češka zbrojovka M-83 bruning", kalibra 7,65 mm. Potom je sišao u prizemlje, gde se nalazila Ilijana i u nju ispalio četiri hica. Prva tri hica pogodila su je u stomak, nadlakticu i grudi, te leđa. Usled ranjavanja nesrećna žena je pala i optuženi joj je potom prišao i "overio" je hicem u temeni deo glave.

Inače, Popadić je godinama živeo i radio u Nemačkoj, gde mu se nalazi i sin Drago, suprug ubijene Ilijane. Povremeno je dolazio u rodne Sitneše, a tako je bilo i nekoliko dana pre zločina. Prema pričama meštana, Popadić je i ranije ispoljavao netrpeljivost prema snahi, a tokom saslušanja istražiocima je pričao da mu je smetalo to što se ona slobodnije ponaša, izlazi sa prijateljicama, a da on kod kuće nema ručka. Kritičnog dana navodno se posvađao i sa unukom Brigitom, a kada je ona izašla iz kuće svađu je nastavio s njenom majkom.

RepublikaFoto: facebook.com/Ilijana Popadić
Ubijena Ilijana Popadić

PLANIRALI PRESELjENjE U NEMAČKU

Ilijana Popadić nije bila zaposlena. Iza nje su ostali kćerka i sin o kojima se brinula, i cela porodica je planirala da se preseli kod oca u Nemačku.

- Ona je uradila prekvalifikaciju diplome, završila je za medicinsku sestru i planirala je da zajedno s decom ide kod supruga u Nemačku. Navodno su samo još čekali da dobiju određene papire - ispričali su meštani.

Da se nije radilo o bezazlenoj svađi svedoči i činjenica da je Ilijana tokom rasprave telefonom razgovarala sa svojim suprugom Dragom. Čim su završili razgovor on je potom pozvao kćerku i rekao joj da ode do kuće da vidi šta se dešava. Kada je došla, majku je zatekla mrtvu na hodniku kuće. Neđeljka nije zatekla, jer je on nakon pucnjave sam otišao da se prijavi policiji, noseći sa sobom pištolj iz kojeg je pucao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading