Pucnjava kod fast-fuda: Šijanu mlađem i saučesnicima 30 dana pritvora

Autor: Tanjug

Hronika

21.06.2019

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor Vukašinu Šijanu (20), Stefanu Suvajcu (19) i Niku Kenteri (20) zbog pucnjave ispred prodavnice brze hrane u četvrtak ujutru na Novom Beogradu, u kojoj je u šaku ranjen Stefan R.

RepublikaFoto: MUP
Hapšenje Vukašina Šijana

Vukašin Šijan, koji se tereti za podstrekavanje na teško ubistvo, sin je pripadnika kriminalnog surčinskog klana Zorana Šijana, ubijenog 1999. godine.

Portparol suda Tatjana Sekulić precizirala je za Tanjug sudija za prethodni postupak večeras doneo rešenje kojim je odredio pritvor prema osumnjičenima.

Na ovo rešenje osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo da izjave žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana, dodala je Sekulić. 

Kenteri i Šijanu je pritvor određen da ne bi uticali na svedoke, da ne ponovili krivično delo u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti. Suvajcu je pritvor određen zbog prva dva pomenuta zakonska razloga. 

Kentera se tereti za krivična dela teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i nasilničko ponašanje.

Šijanu se na teret stavlja podstrekavanje na teško ubistvo i nasilničko ponašanje, dok se Suvajac tereti samo za nasilničko ponašanje.

Prilikom hapšenja, policija je kod osumnjičenih pronašla pištolj marke "glok".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading