Određen pritvor Igoru Stamenkoviću koji je ukrao testove sa male mature!

Autor: Republika

Hronika

21.06.2019

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako saznajemo, Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Igoru Stamenkoviću, osumnjičenom za krađu testova sa male mature.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Igor Stamenković

Stamenkoviću je pritvor određen kako ne bi uticao na svedoke i iz bojazni da može ponoviti krivično delo. On se na današnjem saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

- On je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu - precizirao je njegov branilac Dimitrije Ilić.

Očekuje se odluka tužilaštva da li će predložiti sudu da Stanenkoviću odredi pritvor.

Stamenković se tereti da je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju da krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažžnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga je, kako se sumnja, otiššao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolju i uništio ga.

Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i mu pomogao da lakše položi zavšrni ispit.

Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć "Vajbera", delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.Policija je navela da je osumnjičeni to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu i mu pomogao da lakše položi zavšrni ispit. Takođe, kako dodaje policija, sumnja se da je uz pomoć sina, rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć "Vajbera" delili drugim roditeljima i učenicima u više osnovnih škola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading