Detalji pucnjave na Novom Beogradu: Teodora nije htela u šoping, pa joj je muž pucao u grudi i rame

Autor:

Hronika

12.06.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragoslav Jovanović (25), koji je u ponedeljak uveče pucao na šetalištu na Novom Beogradu iz pištolja i izrešetao suprugu Teodoru Jovanović, a potom pokušao da izvrši samoubistvo, sin je poznatog "surčinca" Ljubomira Jovanovića Staklenog, koji iza sebe ima pozamašni dosije!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Kako Srpski telegraf saznaje, stanje bračnog para Jovanović, koji su u trenutku pucnjave bili u brakorazvodnoj parnici, i dalje je kritično.

MAFIJAŠ NA OCA

Drama se odigrala na šetalištu u Bloku 45 kada je mlađi Jovanović, nakon rasprave sa suprugom, izvadio pištolj i krenuo da puca.

- Napad se dogodio oko 19 sati, a Jovanovići, koji ne žive zajedno već četiri meseca, našli su se na šetalištu kako bi prošetali sa jednogodišnjim detetom. U jednom trenutku Jovanović je rekao supruzi: "Teodora, hajde da te vodim u "Deltu" da ti nešto kupim", na šta je ona rekla: "Neću!" To je bio okidač, kada je nasilnik izvadio pištolj i dva puta pucao supruzi u grudi i jednom u rame - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Teodora nije htela da ide u šoping, što je bio okidač da nasilnik izvadi pištolj i upuca je

Policajci koji su se zatekli u blizini odmah su se uputili na mesto zločina, a Jovanović je krenuo da beži.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Zabrana prilaska

Teodora i Dragoslav Jovanović su u braku godinu i po dana, a živeli su zajedno u Surčinu sve do pre nekoliko meseci. Naime, oni su odlučili da se razvedu, a Jovanovićeva se vratila kod roditelje u stan na Novom Beogradu. Inače, Dragoslav je do pre mesec dana imao zabranu prilaska supruzi.

- Jedan policajac je ostao sa povređenom devojkom, dok je drugi krenuo za Jovanovićem. Ipak, kada je uvideo da mu nema spasa, osumnjičeni je pucao sebi u glavu! Supružnici su odmah prevezeni u bolnicu, a ubrzo se na licu mesta pojavio i otac nesrećne devojke. On je bio potpuno van sebe i samo je u jednom trenutku viknuo: "On je mafijaš, kao i njegov otac" - kaže izvor.

METAK ZA ŠEŠELJEVOG ČUVARA

Kako saznajemo, osumnjičeni je sin Ljubomira Jovanovića zvanog Stakleni, koji je bio blizak "surčinskom klanu" i iza sebe ima pozamašni dosije.

Hapšeni zbog pištolja i značke

Komšije Jovanovića u Surčinu pričaju da je ova porodica poznata po problematičnom ponašanju.

- On je sa rođenim bratom držao kafić, a obojica su često dovođeni u vezu sa raznim kriminalnim aktivnostima. Njegov rođeni brat Gvozden i otac privedeni su 2016. na informativni razgovor nakon što je policija kod njih pronašla pištolj, značku Žandarmerije i rotaciono svetlo - priča izvor.

- Stakleni je bio hapšen zbog trgovine ukradenim automobilima i nedozvoljenog posedovanja oružja, a prilikom jednom privođenja kod njega je pronađena policijska radio-stanica. On je bio i svedok pokušaja ubistva Ljubiše Buhe Čumeta, koji bi trebalo narednog meseca da izađe iz zatvora - priča izvor.

Foto: pixabay.com
Ilustracija

Staklenom se sudilo za pokušaj ubistva Šešeljevog telohranitelja i da je sa Čumetovim bratom reketirao jednog biznismena

Ipak, ovo nije jedina veza između njih. Naime, Jovanoviću se ranije zajedno sa Čumetovim starijim bratom Novakom Buhom sudilo zbog sumnje da su od 1998. do 2002. iznuđivali novac jednom biznismenu i za pokušaj ubistva telohranitelja Vojislava Šešelja.

Ljubomoru Jovanoviću se inače sudilo i za pokušaj ubistva Petra Panića, bivšeg telohranitelja predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, koji se dogodio januara 2000. u Surčinu. Stakleni je tokom suđenja ispričao da je u Panića sasuo šest hitaca u samoodbrani.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading