UBISTVO NA ZAKINTOSU: On će odlučivati o sudbini uhapšenih Srba

Autor: Republika

Hronika

04.09.2017

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati atinski advokat Aleksiosu Kougias uključio se u slučaj koji se u Grčkoj vodi protiv petorice srpskih državljana osumnjičenih za prebijanje na smrt američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos 6. jula.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Mag
Aleksios Kougias, ugledni grčki advokat, braniće naše momke

On će sa još dva advokata iz Beograda i sa Zakintosa braniti naših 5 momaka. 

Oni su danas ponovo posetili trojicu osumnjičenih Srba, koji su kao mlađi punoletnici smešteni u pritvorske jedinice zatvora u Avloni, prenela je Tanjugu beogradski branilac u ovom slučaju Zora Dobričanin Nikodinović.

- Sastala sam se danas sa najpoznatijim advokatom krivičarem iz Atine Aleksiosom Kougiasom u njegovoj kancelariji i sa kolegom Lefterisom iz Zakontosa, i svi zajedno smo analizirali do sada prikupljene dokaze. Dogovorili smo se o strategiji i ciljevima odbrani naših klijenata u slučaju "Zakintos" - navela je Dobričanin Nikodinović.

Ona je napomenula da je zadovoljna stručnošću kolega i njihovom agilnošću u ovom slučaju kojem, kako je napomenula, pristupaju sa puno pažnje i razumevanja, kao i kolegijalnim poštovanjem koje joj ukazuju kao koleginici iz Srbije i čije mišljenje i ideje u potpunosti uvažavaju.

- Sad krećemo u Avlonu gde se nalazi zatvor za maloletnike, gde meru pritvora izdržavaju mlađa punoletna lica - Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović - navela je advokatica.

Dušan Ranković i Miloš Senić, takođe osumnjičeni u ovom slučaju nalaze se u drugim zatvorima u Grčkoj.

Osumnjičenima je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci.

Druga dvojica srpskih državljana, koja su takođe osumnjičena u ovom slučaju, puštena su da se brane sa slobode.

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučeništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu "Bar kod" u mestu Laganas na smrt pretučen američki student Bakari Henderson (23).

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice.

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading