Nisu imali milosti, divljački su me šutirali na zemlji: Potresna svedočenja pretučenih Srba na Braču

Autor: mediji, Republika

Hronika

10.06.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tri sezonska radnika i jedan brački vatrogasac pretučeni su na autobuskoj stanici u Supetru na Braču u nedelju u četiri sata ujutro, a pretučena devojka je otkrila kako se odigrao divljački napad.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ona se u jednom trenutku bacila na kolegu kako bi ga zaštitila.

- Tog kolegu su nastavili da šutiraju. Nisu imali milosti ni prema meni, divljački su me šutirali na zemlji -ispričala je devojka kojoj ruka u zavoju. Ima modrice po celom telu, kao i njene kolege. Najteže je stradao Bračanin, inače vatrogasac. Njemu je slomljen nos na četiri mesta.

Policija je protiv dva mladića podigla optužnice, ali je napadača bilo dvadesetak.

- Šutirali su nas desetak minuta, dok nije naleteo taksista koji nas je spasao - rekao je pretučeni vatrogasac.

 

 

- Vraćali smo se iz izlaska i preko rive krenuli prema našem smeštaju. Videli smo grupu od dvadesetak ljudi kako sede za stolovima obližnjeg kafića. Nismo pričali s njima, jedino sam ja upitala kolegu hoće li nešto iz pekare. On je odgovorio da neće i nastavili smo dalje. Kad smo prošli još nekih stotinak metara i skoro već došli do smeštaja, neko je iza ugla povikao: "Srbine!" - ispričala je devojka.

I onda je nastao potpuni haos. Sevale su pesnice, šutirali su ih iz sve snage, bilo je dosta krvi.

- Okružili su nas i počeli da nas ispituju ko je Srbin. Niko u šoku nije rekao ni reči, a onda je počelo. Udarali su ih sa svih strana, jednog su pokušali da udare flašom u glavu. Nisu ga pogodili, ali onda su ih oborili na zemlju i šutirali. Jedan je pokušao da pobegne, ali brzo su ga sustigli i pretukli i njega - dodala je.

Ne odustaju uprkos molbama roditelja

Inače, svo troje su već dugo sezonci.

Devojka u Supetru radi već četiri leta, a mladić iz Vukovara (22) dve godine je radio na Hvaru, a poslednje dve radi na Braču, tako da je i on iskusan "sezonac". 

Ni njih dvoje, kao ni ostali napadnuti radnici nisu do sada imali nikakvih neugodnosti, ali ovo što im se dogodilo neće zaboraviti celog života.

- Otac mi je rekao, vrati se, šta ćeš tamo gde te ne žele. Ali neću, ostaću, došao sam da radim i zaradim - rekao je mladić s podlivom ispod oka.

I Varaždinki su roditelji rekli da ode s Brača.

- Mama mi je rekla da se vratim kući, ali neću, ostaću da radim u Supetru - rekla je ona.

 

 

Komentari (0)

Loading