Bratanac balkanskog Eskobara zanemeo na saslušanju

Autor: Republika

Hronika

10.06.2019

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana Čedu Kaliću (28) i Ognjenu Nikoliću (27), koji su osumnjičeni da su duže vreme krijumčarili heroin i marihuanu iz Crne Gore u Srbiju.

RepublikaFoto: www.mup.gov.rs
Hapšenje Nikolića i Kalića

Pritvor im je, na predlog tužilaštva, odredio sudija za prethodni postupak da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Tatjana Tešić.

Oni su se prethodno na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Čedo Kalić je bratanac Safeta Kalića poznatijeg kao "Sajo iz Rožaja", za kojeg mediji pišu da je "balkanski Eskobar", navodeći da ga sve policije Balkana označavaju jednim od najvećhih narko-dilera na ovim prostorima.

Kalić i Ognjen Nikolić uhapšeni su proteklog vikenda u Beogradu zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je, kako je saopšteno, prilikom pretresa Kalića pronašla oko 800 grama heroina, dok je prilikom pretresa prostorija koje su koristili pronašla još kilogram marihuane.

Sumnja se da su Kalić i drugi osumnjičeni duži vremenski period heroin i marihuanu nabavljali iz Crne Gore, a prodavali na teritoriji Beograda, navela je policija.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading